Український музикант, екслідер гурту Тартак Олександр Положинський, який служить у ЗСУ, повідомив, що сьогодні, 16 травня, виповнилося два роки від моменту, коли він одягнув військову форму.

Він опублікував своє фото в Instagram і зізнався, що його форма згоріла на Вуглегірській ТЕС у Донецькій області.

«Сьогодні два роки, як я вперше вдягнув український піксель. Супер-воїн з мене не вийшов, але роблю, що можу, так добре, як можу. Особливо собою на пишаюся, але мені за себе й не соромно. Дякую тим, хто були поруч, хто є поруч, хто будуть поруч, і всім, хто підтримували й підтримують. А цей комплект форми згорів на Вуглегірській ТЕС. Шкода — класний був», — написав Положинський.

Відео дня

Олександр Положинський: служба в армії

Після початку повномасштабної війни в лютому 2022 року, Положинський підписав контракт зі Збройними силами України та пішов на фронт захищати країну. Протягом певного часу з травня 2022 року він перебував на службі в 47 батальйоні. Влітку того ж року його призначили командиром відділення.

Керівництво, оцінивши навички та досвід Положинського, давало йому завдання, пов’язані з культурним напрямком. Так, він давав концерти військовим, підтримував творчістю тих, хто виконує бойові завдання на позиціях. Крім того, проходив тренінги та навчання за кордоном, утім, військове керівництво наполягало на тому, щоб не афішувати деталей.

Після майже року військової служби в Олександра з’явилися проблеми зі здоров’ям.

У 2024 році музикант переніс дві операції. Операції проводили для корекції зору.

У листопаді 2023 року стало відомо, що екслідер гурту Тартак розпочав службу в новому підрозділі ЗСУ.

Редактор: Вероніка Шмітт Читати далі