Актор театру і кіно, театральний режисер Олексій Гнатковський відповів, скільки заробляють актори театру в Україні та розповів про свій гонорар на зйомках Довбуша.

В інтерв'ю YouTube-каналу Розмова Гнатковський повідомив, що в українських акторів театру дуже низькі зарплати.

Читайте також:
Гнатковський розповів про бронювання від мобілізації (Фото:Розмова/YouTube) «Я тут сиджу і херней страждаю». Актор театру Олексій Гнатковський розповів про почуття провини через бронювання від мобілізації

«Це розмите питання. Про які цифри ми можемо говорити. Тисячу доларів у дуже рідких театрах можна заробляти. Є театри муніципальні, академічні та національні. У них усіх є градація, це дуже низькі зарплати — 8−15 тисяч гривень на місяць. Якщо ти приходиш до нас у театр, плюс мінус 20 тисяч. Це про національний театр. Потім є вислуга років, звання, і так далі. І ти маєш умовно тисячу доларів. Це місячна ставка, незалежно скільки вистав граєш, можеш і 10, і 20. У цьому недолік, у нас немає KPI. Ми давно говоримо про театральну реформу в Україні. У нас в Україні така історія — ти можеш мати народного артиста, якщо в тебе вислуга років 30 років, то можеш мати 40 тисяч гривень зарплату, граючи три вистави на місяць. Або ти можеш молодий фігачити 20 вистав на місяць і мати 8−10 тисяч», — повідомив він.

Відео дня

Гнатковський, який виконав роль Івана Довбуша в пригодницько-історичній драмі Довбуш, також повідомив, що у нього була найнижча зарплата на зйомках фільму.

«У Довбуші в мене була одна з найнижчих зарплат. На зйомках у мене був гонорар один із найнижчих у команді. Це відкрита інформація. А що тут приховувати? Продюсер сказав, що це твоє перше кіно, у тебе немає досвіду. Я не за гроші пішов у Довбуш», — розповів він.

Редактор: Вероніка Шмітт Читати далі