Сьогодні, 11 травня, у Мальме проходить гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення 2024. 25 країн знамагаються за перемогу, серед них і Україна.

Євробачення 2024 — онлайн трансляція — дивитися відео

На цьогорічному конкурсі Євробачення Україну представляють alyona alyona та Jerry Heil. Вони виступили з піснею Teresa & Maria під номером два.

Відео дня https://www.youtube.com/embed/d4N82wPpdg8?si=eoQjVTf-P0RxUNAY

В кінці свого номеру виконавиці нагадали світу про війну, яку розпочала Росія проти України, словами Peace and Freedom for Ukraine (Мир та свобода для України). Після виступу у першому півфіналі alyona alyona та Jerry Heil також не лишилися осторонь теми війни та подякували Європі за підтримку та допомогу Україні.

Усього у фіналі повинні були боротися за перше місце 26 країн — по десять країн з двох півфіналів, країни великої п’ятірки (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція) та країна-господиня Швеція. Проте у цьому році за перемогу боряться 25 країн, адже представника Нідерландів дискваліфікували.

У фіналі, на відміну від півфіналів, голосувати будуть не тільки глядачі з усього світу, а й журі. Переможця визначать за спільною кількістю балів.

Нагадаємо, перший півфінал, у якому також брала участь Україна, відбувся 7 травня. Тоді глядачі проголосували за: Україну, Сербію, Португалію, Словенію, Литву, Фінляндію, Кіпр, Хорватію, Ірландію та Люксембург, які увійшли до гранд-фіналу.

У другому півфіналі, який відбувся 9 травня, глядачі проголосували за: Латвія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Ізраїль, Греція, Естонія, Швейцарія, Грузія та Вірменія.

Редактор: Каріна Пасічник Читати далі