У ніч проти неділі, 19 травня, дрони Служби безпеки України атакували військовий аеродром Кущевськ та Слов’янський нафтопереробний завод у Краснодарському краї РФ.

Про це повідомили NV обізнані джерела.

За даними джерел, СБУ атакували аеродром разом з Силами безпілотних систем ЗСУ. Росіяни у Мережі скаржилися на серію вибухів та пожежу.

Відео дня

На летовищі знаходилися десятки різних літаків, які атакують українські позиції на фронті: Су-34, Су-25, Су-27, МіГ-29.

Читайте також: Удари українськими БПЛА вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей Росії — Пентагон

Водночас керівництво Слов’янського НПЗ заявило, що після кількох влучань завод зупинив свою роботу. Наразі у РФ оцінюють збитки.

Це вже друга атака дронів СБУ на військовий аеродром Кущевськ та Слов’янський НПЗ за останні три тижні. Тоді на аеродромі було уражено кілька літаків, а на НПЗ влучили у ректифікаційну та атмосферну колони.

Атака дронів на Краснодарський край РФ 19 травня

У ніч проти 19 травня у Виборзі Ленінградської області було чути потужний вибух, за яким послідувала пожежа. У станиці Кущевська Краснодарського краю безпілотники атакували військовий аеродром.

Читайте також: Петро Олещук Петро Олещук Після українських ударів по НПЗ. Що робить Росія

Дрони також атакували НПЗ у Слов’янську-на-Кубані Краснодарського краю РФ. У соцмережах з’явились відео, на яких чутно вибухи і видно пожежу в районі заводу.

Голова Слов’янського району Роман Синяговський повідомляв, що вночі шість БПЛА впали на території НПЗ у Слов’янську-на-Кубані. При цьому він написав, що попередньо постраждалих і руйнувань немає.

Водночас у міноборони РФ заявили, що вночі ППО нібито знищила 60 дронів над Бєлгородською областю та Краснодарським краєм. Там також відзвітували, що «знищили» один безпілотник і дев’ять ракет ATACMS над окупованим Кримом.

Інфографіка: NV Редактор: Єва Сластнова Читати далі