Автор: Анастасія Печенюк

У майбутньому Apple може використати Gemini від Google та продукти зі штучним інтелектом від інших виробників у своїх iPhone.

Apple оголосила, що інтегрує GPT-4o, велику мовну модель, яка підтримує ChatGPT, в iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequioa, завдяки партнерству з OpenAI. Але незабаром після завершення основної доповіді на WWDC Крейг Федерігі, старший віце-президент Apple з розробки програмного забезпечення, сказав, що компанія також може використовувати Gemini, сімейство великої мовної моделі Google, у своїх операційних системах, пише Engadget.

«Ми хочемо, щоб користувачі врешті-решт могли обирати моделі, які їм потрібні, можливо, Google Gemini в майбутньому. Поки немає про що оголошувати», — сказав Федерігі в розмові з журналістами.

Відео дня

Apple згадувала про плани додати більше моделей штучного інтелекту у свою операційну систему в доповіді, але не казала конкретно про Gemini до цього моменту. Дозволивши людям обирати потрібну модель штучного інтелекту на своїх пристроях, замість того, щоб просто нав’язувати одну, дасть пристроям Apple такий рівень налаштування, якого немає в жодного з її конкурентів.

Про переговори Apple з кількома великими гравцями на ринку ШІ-послуг стало відомо ще до офіційного оголошення про співпрацю з OpenAI. Повідомлялося, що крім OpenAI і Google серед потенційних партнерів може бути Anthropic. Apple також створила власну модель штучного інтелекту, яка оброблятиме запити користувачів безпосередньо на пристрої.

Читати далі