Автор: Кіра Борисіхіна

Колишній президент США Дональд Трамп активно веде кампанію за переобрання цього року, роблячи безліч спірних заяв. Цього разу він розкритикував зростаючу індустрію електромобілів.

«Ви не зможете продати електромобілі», — заявив імовірний кандидат у президенти США від Республіканської партії.

Читайте також:
Дональд Трамп пропонує нафтовикам дивну угоду (Фото:REUTERS/Tom Brenner) Гроші не пахнуть? Трамп пообіцяв нафтовикам не просувати електрокари в обмін на $1 мільярд

Трамп уже звернувся до керівників нафтогазової галузі з проханням про значні пожертви на його передвиборчу кампанію в обмін на скасування кліматичної політики адміністрації Байдена. У разі свого обрання в листопаді Трамп планує відмовитися від цільових показників викидів і значно скоротити податкові пільги для електромобілів.

Відео дня

Ця політика може виявитися непопулярною навіть серед республіканських виборців, пише Gizmodo, оскільки виробництво електромобілів стало стимулом для створення робочих місць та інвестицій у південних штатах США. З моменту обрання Трампа президентом у 2016 році автомобільна галузь значно змінилася. У 2016 році в США було продано лише 159 139 електромобілів, а до 2024 року очікується, що ця кількість перевищить 1,5 мільйона, що становитиме близько 10% від усіх продажів нових автомобілів у країні.

Ринок електромобілів переживає значне зростання. Хоча дії Трампа можуть уповільнити його, аналітики вважають, що популярність електромобілів і далі зростатиме. Інвестиції в промисловість, стимульовані Законом про зниження інфляції, підписаним президентом Джо Байденом, триватимуть, незважаючи на можливе повернення Трампа до влади.

Наприклад, Hyundai планує інвестувати 13 мільярдів доларів у виробництво електромобілів у Джорджії, штаті, де Трамп ледь не програв на виборах 2020 року, отримавши перевагу лише в 12 000 голосів. Інвестиції, подібні до цих, свідчать про те, що індустрія електромобілів у США розвиватиметься, навіть якщо федеральна підтримка ослабне.

Читайте також:
Трамп не впевнений у майбутньому електрокарів (Фото:NBC News/youtube) Маск не дав грошей на вибори? Трамп розкритикував ідею електромобілів

У той час як Трамп обіцяє змінити курс кліматичної політики, багато експертів та інвесторів упевнені, що розвиток технологій і зростаючий попит на екологічно чисті транспортні засоби і далі стимулюватимуть ринок електромобілів. Незалежно від політичної ситуації, електромобілі вже стали значною частиною автомобільного ландшафту США, і їх поширення навряд чи зупиниться.

Читати далі