2 травня 1986 року київське Динамо вдруге у своїй історії здобуло Кубок володарів кубків.

У фінальному матчі динамівці розгромили мадридський Атлетіко — 3:0. Голи забивали Заваров, Блохін і Євтушенко.

Ту гру команди Валерія Лобановського зарубіжні ЗМІ назвали інопланетною.

Відео дня https://www.youtube.com/embed/79yoiBQ_yJ4

Ми розповімо, як склалася доля тріумфаторів Кубка кубків-1986.

Динамо Фото: Динамо

ВІКТОР ЧАНОВ. Після завершення кар'єри зайнявся бізнесом. Був президентом великої компанії, яка займалася будівництвом доріг. Помер 2017 року, причиною смерті називали побутову травму.

СЕРГІЙ БАЛТАЧА. Довгий час живе в Лондоні, працюючи тренером у клубних академіях. Його дочка Олена стала найкращою тенісисткою Великої Британії, але померла в 30 років від раку печінки.

АНАТОЛІЙ ДЕМ’ЯНЕНКО. Працював тренером, із Динамо вигравав чемпіонат України. А з узбецьким Насафом переміг в азійському аналогу Ліги Європи.

ОЛЕГ КУЗНЄЦОВ. Успішно виступав у Шотландії за Рейнджерс. Довгі роки очолював юнацькі збірні України. Його дочка Катерина стала відомою кіноактрисою.

ПАВЛО ЯКОВЕНКО. Тривалий час працював із молодіжною збірною, відкрив Україні Алієва та Мілевського. Останнім його клубом була київська Оболонь у 2021 році.

Читайте також: Зрадники збірної України. Як склалася доля футболістів, які втекли до Росії

ВОЛОДИМИР БЕЗСОНОВ. Працював головним тренером таких клубів, як Зоря, Дніпро. Також входив до селекційної служби Динамо. Його дочка Анна Безсонова — знаменита гімнастка, дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор.

ВАСИЛІЙ РАЦ. Будучи етнічним угорцем, після розвалу СРСР перебрався до Будапешта, де зайнявся бізнесом. Заснував фірму «Рац і сини», що випускає побутову хімію. Працює у футбольній академії Мункач (Закарпатська область).

АНДРІЙ БАЛЬ. Був тренером Ворскли і Чорноморця, але головних успіхів домігся у збірній, допомагаючи Блохіну. У серпні 2014 року помер просто на полі під час матчу ветеранів — відірвався тромб.

ІВАН ЯРЕМЧУК. Догравав у нижчих лігах Німеччини, де пристрастився до казино. Програв усе зароблене за кар'єру, майже $1 млн.

ОЛЕКСАНДР ЗАВАРОВ. У 1988-му перейшов у Ювентус за рекордні тоді для вітчизняного футболу 5 млн доларів. Виграв з італійцями Кубок УЄФА. Входив до тренерського штабу збірної України, вивів національну команду на один матч як в.о.

ІГОРЬ БЕЛАНОВ. За відмінну гру 1986 року отримав Золотий м’яч — приз найкращому футболісту Європи. Завершивши кар'єру, відкрив у рідній Одесі футбольну школу свого імені.

ВАДИМ ЄВТУШЕНКО. Грав у Швеції, де прожив майже 20 років. Повернувшись, працював у штабі збірної України за Михайличенка, потім експертом на ТБ.

ОЛЕГ БЛОХІН. Став найуспішнішим тренером в історії збірної України, вивівши її до чвертьфіналу ЧС-2006. Також був тренером Динамо. Лікарі врятували Блохіну життя, виявивши тромб сонної артерії і вчасно прооперувавши.

Динамо Фото: Динамо Редактор: Любомир Луканюк Читати далі