Менеджмент російсько-грецького олігарха Івана Саввіді і далі керуватиме націоналізованим заводом ПентоПак, поки його не приватизують.

Про це повідомив Фонд державного майна в коментарі LIGA.net. Аукціон щодо продажу заводу має відбутися 31 травня. Після конфіскації його керівником залишається Владлен Лозовий, який очолював підприємство за російських власників.

Відео дня Читайте також:
У 2018 році Павло Антов очолив список найбагатших депутатів Росії за версією Forbes. 26 грудня він загинув в Індії, випавши з вікна готелю (Фото:New York Post / East2west News) Понад 15 дивних випадків за рік. Загадкова загибель російського мільярдера в Індії поповнила список раптових смертей впливових росіян

Бенефіціаром в реєстрах і далі є дружина Івана Саввіді. У Фонді держмайна пояснили, що запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб про попереднього бенефіціарного власника не є перепоною для розміщення повідомлення про продаж. Зміна власника — це частина процесу підготовки обʼєкта до аукціону. Суд дозволив його змінити, зараз ФДМУ чекає на ухвалу, щоб почати діяти. Зміни планують внести протягом наступних двох тижнів.

Діяльність менеджменту, який дістався державі від Саввіді, чиновники ФДМУ оцінюють позитивно. Після продажу заводу оцінювати роботу менеджменту буде вже новий власник, а відтак і ухвалювати кадрові рішення.

Іван Саввіді — російський олігарх грецького походження. У 2023 році увійшов до рейтингу журналу Forbes «110 російських мільярдерів», де посів 71 місце зі статками $1,7 млрд. Володіє в Україні компанією з виробництва продукції з пластмаси ПентоПак і компанією з торгівлі Атлантіс-Пак Україна, які раніше заарештували та передали в Агентство з розшуку та менеджменту активів.

Федерація греко-російського бізнесмена Греки Росії, яку фінансує Саввіді, передала автомобілі підвищеної прохідності та генератори терористичним структурам і ватажку так званої ДНР Денису Пушиліну.

Раніше повідомлялося, що 6 травня 2024 року стало відомо про те, що Фонд державного майна України оголосив аукціон з продажуконфіскованого у російського олігарха ПрАТ ПентоПак.

Цей актив було конфісковано у родини російсько-грецького олігарха Івана Саввіді, який має тісні зв’язки з керівництвом РФ та підтримує окупаційну владу на тимчасово захоплених територіях України.

Фонд держмайна затвердив стартову ціну заводу ПентоПак у сумі 203,7 млн грн. Лот для приватизації буде опубліковано в системі Prozorro.Продажі вже сьогодні. Аукціон заплановано на 31 травня.

Наразі підприємство є прибутковим бізнесом, продовжує сплачувати податки та забезпечувати роботою колектив із 193 людей. Планує модернізацію виробництва та вихід на нові ринки пакувальних матеріалів для молочної промисловості, переробки риби та упаковки кормів для тварин.

Редактор: Олена Коваленко Читати далі