Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік підрахував, що КНДР відправила Росії 6700 контейнерів зі снарядами з вересня 2023 року, коли відбулася зустріч російського диктатора Володимира Путіна з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Воно пише, що цих контейнерів достатньо для розміщення приблизно 3 мільйонів 152-мм артилерійських снарядів або 500 тисяч 122-мм артилерійських снарядів.

Відео дня

Також повідомляється, що Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) вивчає підозри щодо постачань до Росії північнокорейської зброї, виготовленої в 1970-х роках.
Розслідування було розпочато після повідомлення місцевого ЗМІ, що Росія могла використовувати північнокорейські 122-мм артилерійські снаряди у війні проти України.

Як зазначає Yonhap, на фотографіях, оприлюднених у 2023 році, були ракетні снаряди з корейськими літерами. За словами експертів, це могли бути 122-мм снаряди з реактивної системи залпового вогню.
У травні Північна Корея заявила, що з цього року поставить на озброєння армії нову 240-мм реактивну систему залпового вогню, яку, ймовірно, передасть Росії для використання у війні проти України.

Північнокорейська зброя у війні РФ проти України: що відомо

На початку січня представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявляв, що Росія завдала ударів по Україні північнокорейськими балістичними ракетами 30 грудня 2023 року, а також 2 і 6 січня 2024 року.

6 січня, за даними Білого дому, Росія знову випустила кілька північнокорейських ракет по Україні.

Представник Південної Кореї в ООН Хван Чжун Кук заявив, що Північна Корея використовує Україну як «випробувальний полігон» для тестування балістичних ракет, здатних нести ядерні боєзаряди.

Читайте також:
Північнокорейська балістична ракета Hwasong-11Ga (KN-23) (Фото:KCNA/ @UKikaski via X) Половина північнокорейських ракет, якими Росія атакувала Україну, вибухає в повітрі — Офіс генпрокурора

Генеральний прокурор України Андрій Костін 11 січня повідомив, що Офіс генпрокурора отримав перші докази використання армією РФ ракет із Північної Кореї.

У Північній Кореї назвали звинувачення США в передачі Росії балістичних ракет для війни проти України «безпідставними».

22 лютого СБУ повідомила, що задокументувала факти повітряних атак РФ на цивільну інфраструктуру України із застосуванням озброєння КНДР. За даними слідства, окупанти випустили по Україні понад 20 північнокорейських засобів ураження.

Читайте також: Росія тестує в Україні ракети КНДР, як до цього шахеди — Spravdi

14 березня в Харківській прокуратурі заявили, що країна-агресор Росія випустила по шести регіонах України близько 50 північнокорейських ракет типу Hwasong-11. За даними Південної Кореї, КНДР з минулого року відправила в Росію близько 7 тисяч контейнерів із боєприпасами та іншою військовою технікою.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі