Дніпровська ГЕС перебуває у критичному стані внаслідок обстрілу РФ в ніч проти 1 червня. Наразі вивчається можливість відкриття безпечного руху транспорту.

Про це заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

«Наразі ДніпроГЕС знаходиться у критичному стані. Не йдеться навіть про виробництво електроенергії. Перекрито повністю рух з лівого берега на правий.

Відео дня

Наші мешканці обмежені в трафіку сьогодні, в якості обʼїзду використовуються два пости, на яких налагоджена логістика. На вихідних поки будемо так", — сказав він.

Читайте також:
Пошкоджена внаслідок російської ракетної атаки ДніпроГЕС (Фото:Press service of the General Prosecutor’s Office of Ukraine/Handout via REUTERS) Федоров заявив, що ДніпроГЕС з початку року зазнала понад 20 ракетних ударів

За словами голови ОВА, міська влада консультуватиметься з фахівцями, «щоб, якщо відкривати рух ДніпроГЕС, то він був безпечним для того транспорту, для якого він буде відкритий».

«Сподіваюся, що найближчими днями ми зможемо дати мешканцям чітку відповідь відносно логістики через ДніпроГЕС у Запоріжжі», — сказав Федоров.

Раніше голова ОВА повідомляв, що у Запоріжжі через обстріл російських окупантів 1 червня не будуть відкривати рух Дніпровською ГЕС у вихідні.

Комбінований російський удар по енергосистемі України 1 червня — що відомо

Уночі 1 червня Повітряні сили ЗСУ фіксували зліт російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які здійснили пуски ракет. Також РФ атакувала Україну ракетами з Чорного моря та БПЛА.

Відомо, що у Вінницькій області виникла пожежа на об'єкті критичної інфраструктури. Також моніторингові канали повідомляли про вибухи на Львівщині, на Хмельниччині та у Запоріжжі.

Читайте також: «Наступна зима може бути складнішою». Військовий експерт пояснив, чому Росія атакує українську енергетичну інфраструктуру навесні

За даними Міненерго, РФ атакувала енергосистему України в п’яти областях.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у Львівській області внаслідок атаки травмовано чотири людини. Усього за добу постраждали 60 цивільних осіб.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі