Російські керовані авіабомби наразі є головним інструментом російського терору та просування окупаційних військ. Про це у середу, 22 травня, заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Він повідомив, що на спеціальній нараді РНБО та Ставки головнокомандувача основними питаннями були захист від російських керованих авіабомб, українське виробництво РЕБ, дронів та розгортання ракетної програми.

Відео дня Читайте також: «Підсвічування наступальних дій РФ». Найбільшу проблему з «нелегітимністю» української влади Росія створить на початку осені — політолог

У нараді взяли участь секретар РНБО Олександр Литвиненко, начальник Генштабу Анатолій Баргилевич, віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров та міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін.

Читайте також:
Вовчанськ, Харківська область. Травень 2024 року (Фото:instagram/libkos) «Треба бити на 150 км вглиб Росії». Можна подякувати, що нам показали проблеми в нашій обороні — інтерв'ю з бійцем на харківському напрямку

«Провів нараду щодо нашого виробництва дронів, РЕБ та протидію російським керованим авіабомбам. Складна тематика. Якщо по РЕБ, дронам та ракетній програмі ми бачимо хороші тенденції, то із протидією російським бомбам ще треба дуже багато зробити», — сказав Зеленський.

За його словами, Україні потрібні системи і тактики, які дозволять захищати позиції, міста і громади від керованих авіабомб.

«Це зараз фактично основний інструмент російського терору і просування окупанта», — наголосив глава держави.

22 травня президент заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про ситуацію на фронті.

Читайте також: Новий крок після КАБів і ФАБів. РФ почала бити вдосконаленими авіабомбами — аналіз ISW

За словами президента, напрямки основних боїв не змінилися. Він уточнив, що йдеться про Покровський та інші напрямки в Донецькій області, а також Куп’янський напрямок у Харківській області. Зеленський додав, що максимум уваги приділялося всьому прикордонню в Харківській і Сумській областях.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі