Для порятунку від спеки. П’ять холодних десертів з ягодами, йогуртом, шоколадом, які легко приготувати вдома

Солодкі рецепти для літа точно не обмежуються лише порогами та морозивом. Приготуйте ці корисні та смачні десерти з ягодами та шоколадом, покладіть в морозилку та насолоджуйтеся.

Ніхто не забороняє їсти ці десерти взимку, однак саме зараз насолода від них зростає у рази. Ягідно-вершкове ескімо чи холодні архісово-шоколадні батончики — справжній порятунок від спеки. Зробіть заначку на потім — складіть ваші кондитерські вироби у морозилку та смакуйте ваше літо. Рецептами ділиться видання The Washington Post.

Відео дня

1. Плитка йогурту з персиками та вишнями

Демонстративне  фото (Фото: Inst @thefrenchygourmet) Демонстративне фото / Фото: Inst @thefrenchygourmet

Грецький йогурт, злегка підсолоджений медом і приправлений ваніллю, діє як чисте полотно для барвистих фруктів.

Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки жирного або знежиреного грецького йогурту
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту
  • 1 невеликий стиглий персик, очищений від кісточки, розрізаний на четвертинки і тонко нарізаний
  • 1 склянка черешні без кісточок і четвертинок

Спосіб приготування:

  1. Застеліть пергаментним папером велике деко або форму для випікання розміром не менше 22 на 33 см.
  2. У середній мисці змішайте йогурт, мед і ваніль до однорідної маси. Перекладіть йогуртову суміш на підготовлений лист і рівномірно розподіліть її товщиною приблизно ¼ дюйма. Зверху розкласти персики та вишні. Поставте в морозильну камеру до повного застигання, щонайменше на 3 години.
  3. Працюючи швидко, щоб йогурт не розтанув, розламайте пластину руками приблизно на 12 частин. Насолоджуйтеся негайно або швидко перекладіть кору в пакет для заморожування, що закривається, доки вона не знадобиться.

Читайте також: Для серця та проти діабету. Сім переваг черешні для здоров’я та чи може сезонна ягода бути шкідливою

2. Ягідне та яскраве морозиво-ескімо із кремом

Яскраво, корисно та смачно. Ідеальний десерт, щоб приготувати із друхями, партнером чи дитиною. Смачніше за куповане, воно ще й має додатковий шар з вершковим заварним кремом та пудином.

Інгредієнти:

  • 340 грамів свіжої чорниці
  • 2 ст.л. цукрового піску
  • 2 ч. ложки дрібно натертої лимонної цедри та 2 ст. ложки свіжого лимонного соку (з 1 лимона)

Для пудингу:

  • 2/3 склянки (133 г) цукрового піску
  • ¼ склянки (30 г) кукурудзяного крохмалю
  • ¼ ч. ложки дрібної солі
  • 2 склянки незбираного молока
  • 1 склянка (240 мл) жирних вершків
  • 3 великі яєчні жовтки
  • 2 ч. ложки ванільного екстракту

Для крему:

  • 340 грамів свіжої малини
  • 1 ст.л. цукрового піску
  • 1 ч. ложка мигдалевого екстракту

Спосіб приготування:

  1. У середній каструлі на середньому вогні змішайте чорницю, цукор, лимонну цедру та сік і варіть, постійно помішуючи гумовою лопаткою, поки ягоди не лопнуть і суміш не стане схожою на соус, приблизно 5 хвилин. Знімаємо з вогню та перекладаємо в миску.
  2. Помістіть 10 паперових стаканчиків на деко з бортиком і викладіть по 2 ст. ложки компоте з ягід в кожний стаканчик. Поставте деко в морозильну камеру і заморозьте принаймні на 30 хвилин.
  3. Приготуйте пудинг: Покладіть дрібне сито над середньою мискою і відставте в сторону. У середній каструлі на повільному вогні збийте цукор, кукурудзяний крохмаль і сіль. Повільно додайте молоко та вершки, доки інгредієнти не змішаються. По одному додайте яєчні жовтки, переконуючись, що кожен з них повністю змішався, перш ніж додавати наступний.
  4. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть, постійно збиваючи, поки суміш не закипить. Продовжуючи збивати, зменшити вогонь, щоб суміш кипіла, і варити, поки вона не загусне і не покриє зворотний бік ложки, приблизно 1 хвилину. Якщо суміш здається рідкою, продовжуйте кип’ятити ще кілька хвилин, безперервно збиваючи.
  5. Зніміть з вогню і процідіть через дрібне сито в миску, використовуючи гумову лопатку, щоб притиснути його, або, за бажанням, перелийте прямо в миску. Перемішайте з ваніллю. Накрийте кришкою і, за бажанням, покладіть шматок поліетиленової плівки прямо на поверхню заварного крему, щоб запобігти утворенню плівки. Поставте в холодильник до повного загустіння, приблизно на 2 години.
  6. Поки пудинг охолоджується, в середній мисці розбиваємо виделкою малину, цукор та мигдальний екстракт, поки суміш не стане однорідною, але без великих шматочків.
  7. Коли чорничний компоте напівзастиг — натисніть на нього чистим пальцем, щоб утворилася вм’ятина — і коли пудинг охолоне, викладіть по 2 столові ложки маси в кожен паперовий стаканчик. Розрівняйте пудинг тильною стороною ложки, вставте дерев’яну паличку для морозива в центр кожного стаканчика і поверніть в морозильну камеру мінімум на 30 хвилин і максимум на 1 годину, щоб шар встиг частково застигнути. Для наступного шару його не потрібно повністю заморожувати.
  8. Знову дістаньте ескімо і викладіть ложкою по 2 столові ложки малинового пюре зверху на кожне ескімо. Поверніть лоток у морозильну камеру і заморозьте щонайменше на 3 години.
  9. Коли будете готові до подачі, підставте тільки чашку під теплу проточну воду і, тримаючи паличку, обережно потягніть за неї, щоб витягти ескімо з форми.

Читайте також: Легка закуска під вино. Як приготувати томатну вежу із сирним кремом для літньої пори

3. Батончики Бакай із арахісою та шоколадною начинкою

Buckeye (бакай) — це улюблений кондитерський виріб на Середньому Заході: маленькі кульки з начинкою з арахісового масла занурені в шоколад. Ідеальний корисний десерт для спекотного дня.

Інгредієнти:

  • 1 ¾ склянки (215 г) дуже дрібно подрібненої крихти крекера
  • 1 ½ склянки (160 г) кондитерської цукрової пудри
  • 10 столових ложок (1 пачка плюс 2 ст. ложки/140 грамів) несолоного вершкового масла, розтопленого і охолодженого
  • ¾ склянки (192 г) вершкового арахісового масла
  • 57 г жирного вершкового сиру, розм’якшеного
  • ½ ч. ложки ванільного екстракту
  • ½ ч. ложки дрібної солі

Для шоколадного шару:

  • ¾ склянки (125 г) напівсолодкої або гірко-солодкої шоколадної крихти
  • 1 ст.л. вершкового арахісового масла
  • Пластівці солі

Спосіб приготування :

  1. Збризніть форму олією і застеліть її пергаментним папером, залишивши достатній запас з боків.
  2. Зробіть шар арахісового масла: У чаші міксера, оснащеного насадкою для збивання, або за допомогою великої миски і ручного міксера змішайте крихти крекерА, кондитерський цукор, розтоплене вершкове масло, арахісове масло, вершковий сир, ваніль і сіль на середньо-низькій швидкості, доки добре не змішаються. Рівномірно викладіть у підготовлену форму. Поставте в холодильник до легкого застигання і охолодження на дотик, приблизно на 20 хвилин.
  3. Готуємо шоколадний шар: У середній мисці, придатній для використання в мікрохвильовій печі, змішати шоколадну крихту та арахісове масло. Мікрохвильову піч на високій потужності 30-секундними серіями, добре перемішуючи після кожного інтервалу, доки суміш не розплавиться і не стане однорідною. Дайте трохи охолонути, а потім рівномірно розподіліть по шару арахісового масла. За бажанням посипте пластівцями морської солі. Поставте в холодильник до повного застигання, принаймні на 1 годину. За допомогою пергаментних ручок перекладіть пласт з форми на обробну дошку і наріжте на шматочки.

4. Шоколадно-арахісове морозиво з кренделем та арахісом

Цей десерт має вершкове ванільне морозиво, пухкий шоколадний ганаш, солоні кренделі та хрусткий арахіс у основі.

Інгредієнти для скоринки та начинки:

  • 1 склянка несолоного вершкового масла, розтопленого, плюс ще трохи кімнатної температури для змащування форми
  • 2 ½ склянки подрібнених у крихту кренделів
  • 6 ст. л. (75 г) світло-коричневого цукру
  • ¾ ч. л. дрібної солі
  • 1 ½ чверті магазинного ванільного морозива

Для ганаша:

  • 255 грамів подрібненого шоколаду або шоколадної стружки
  • 1 склянка жирних вершків
  • 2 ст.л. сиропу
  • 2 склянки смаженого та підсоленого арахісу, грубо подрібненого
  • Приблизно по 1 ст.л. дрібно нарізаного арахісу та подрібнених кренделів для посипання

Спосіб приготування:

  1. Зробіть скоринку: Змастіть дно форми розм’якшеним вершковим маслом. У великій мисці змішайте мелені кренделі, розтоплене вершкове масло, цукор і сіль та перемішайте гнучкою лопаткою (або руками), доки масло і цукор повністю не змішаються і суміш не набуде консистенції мокрого піску. Вишкребте у підготовлену форму і, використовуючи руки або сухий мірний стакан, притисніть до дна форми, створюючи суцільний, рівний шар. Заморозьте приблизно на 30 хвилин.
  2. Готуємо ганаш: У середній жароміцній мисці, встановленій над каструлею з киплячою водою (переконайтеся, що дно миски не торкається води), змішайте шоколад, жирні вершки та сироп і нагрівайте, доки шоколад не розтане на три чверті, приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи гнучкою лопаткою. Зніміть з вогню і помішуйте, поки шоколад повністю не розтане. Дайти повністю охолонути.
  3. Приблизно за 20 хвилин до того, як ви будете готові збирати морозиво, перекладіть його на стіл, щоб воно розм’якло. За допомогою лопатки або великої ложки рівномірно розподіліть розм’якшене морозиво по застиглому кренделю, а потім посипте його арахісом, обережно вдавлюючи його в морозиво.
  4. Поставте в морозильну камеру до повного застигання, приблизно на 30 хвилин (навіть якщо ваш ганаш повністю охолов, варто дати морозиву та арахісу застигнути в морозильній камері, приблизно 20 хвилин, перш ніж додавати ганаш).
  5. Виливаємо ганаш на арахіс і рівномірно розподіляємо лопаткою або тильною стороною великої ложки до однорідної маси. Посипати дрібно нарізаним арахісом і подрібненими кренделями і повернути в морозильну камеру до застигання, мінімум на 3 години, а краще на ніч.
  6. Гострим кухарським ножем розрізати батончики на 16 або 24 квадратиків, намагаючись не подряпати дно форми. Після кожного розрізу тримайте ніж під гарячою водою і висушуйте його. За допомогою лопатки виймаємо батончики з ємності.

5. М’ятні шоколадні слайси

Демонстративне фото (Фото: Inst @thekitchenofkarenmcveigh) Демонстративне фото / Фото: Inst @thekitchenofkarenmcveigh

Якщо ви належите до тих людей, які люблять їсти м’ятні десерти, цей рецепт саме для вас. Тут і хрусткі крекери і насичений шоколад, разом із м’яким трохи свіжим шаром начинки.

Інгредієнти:

  • 300 г крекерів або печива
  • 12 ст.л. (170 г) несолоного вершкового масла, нарізаного кубиками
  • ½ склянки (50 г) какао-порошку
  • 1/3 склянки світло-коричневого цукру
  • 2 великих яйця
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту
  • 150 г несолодкого висушеного кокосового горіха
  • ½ ч. ложки морської солі, що пластівцями

Для м’ятного шару:

  • 6 ст.л. вершкового масла кімнатної температури
  • 330 грамів кондитерської цукрової пудри
  • 1/3 склянки жирних вершків
  • 1 ч. ложка екстракту м’яти перцевої
  • зелений харчовий барвник (за бажанням)

Для шоколадної глазурі:

  • 225 грамів чорного шоколаду (не менше 60 відсотків какао), грубо нарізаного
  • 3 ст.л. (40 грамів) вершкового масла
  • 1 ст.л. сиропу або меду

Приготування:

  1. Злегка змастіть маслом форму, потім вистеліть її пергаментним папером так, щоб з обох довгих сторін залишився достатній запас. Закріпіть папір на місці 2−4 металевими скріпками.
  2. Зробіть основу: Помістіть крекери або печива у великий пакет для заморожування і подрібніть качалкою на крихти (можна на кілька маленьких шматочків). Перекладіть крихти у велику миску.
  3. Помістіть масло, какао та коричневий цукор у жароміцний посуд, встановлений над каструлею з киплячою водою на кілька сантиметрів, переконавшись, що дно посуду не торкається води, і перемішуйте, поки масло не розтопиться і все не стане однорідним. Додайте яйця і збивайте кілька хвилин, або поки суміш не загусне. На вигляд і на дотик вона буде схожа на шоколадний пудинг. Зніміть з вогню і додайте ваніль, кокосову стружку та сіль. Перекладіть в миску з крихтами крекеру, перемішуючи до повного з'єднання. Вишкрібаємо на підготовлену сковороду і викладаємо рівним шаром. Поставте в холодильник, поки будете робити м’ятний шар.
  4. Робимо м’ятний шар: У чаші міксера, оснащеного насадкою для збивання, або за допомогою великої миски та ручного міксера збийте вершкове масло на середній швидкості до світлої кремоподібної маси, приблизно 2 хвилини. Додайте кондитерську цукрову пудру в три прийоми, чергуючи з вершками, потім підніміть швидкість до високої і збивайте до легкої та пухнастої консистенції, приблизно 5 хвилин. Додайте екстракт м’яти, краплю або дві харчових барвників, якщо використовуєте, і збивайте до рівномірного поєднання. Вишкрібаємо у форму, розподіляючи по основі рівним шаром. Поставте в холодильник на 1 годину перед приготуванням начинки.
  5. Приготуйте шоколадний топінг: Помістіть шоколад, вершкове масло і золотистий сироп або мед в термостійку миску, встановлену над каструлею з киплячою водою на кілька сантиметрів, переконавшись, що дно миски не торкається води, і періодично помішуйте, поки все не розплавиться і не стане однорідним. Зніміть з вогню і вилийте шоколадну суміш на м’ятну начинку, розподіливши її рівним шаром. Ставимо в холодильник до повного застигання, принаймні на 1 годину.
  6. Для подачі на стіл, за допомогою пергаментного паперу витягнути суміш з форми, а потім нарізати гострим ножем на шматочки. Щоб створити ромби, виріжте вздовж довгої сторони плити ряд вертикальних ліній на відстані приблизно 1 дюйм одна від одної. Потім виріжте серію діагональних ліній, що перетинають вертикальні розрізи, на відстані приблизно см одна від одної вздовж короткої сторони, проводячи візерунок по всій довжині плити. Для отримання найчистіших зрізів використовуйте ніж, який був нагрітий у гарячій воді, а потім висушений, для кожного зрізу.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі