День матері є одним з найбільш надихаючих свят, оскільки мати є найважливішою особою у житті кожної людини, яка завжди буде розуміти, пробачати та безумовно кохати, незалежно від усього.

Історія Дня матері

У 1908 році американка Анна Джервіс із Філадельфії запропонувала вшановувати матерів на згадку про свою власну маму, яка передчасно померла. Анна почала листуватися з державними установами та законодавчими органами, надсилаючи свою пропозицію видатним особам з метою встановлення щорічного святкування дня матері. Її зусилля не пройшли марно: у 1910 році штат Вірджинія офіційно визнав День матері святом, а згодом його почали відзначати й в інших штатах та країнах.

Відео дня

Коли День матері в Україні

Україна, як і багато інших країн світу, відзначає свято Дня матері у другу неділю травня, відповідно до Указу Президента України від 1999 року.

У 2024 році це свято в Україні припадає на 12 травня.

День матері відзначається головним чином широкими вітаннями матерів. Люди виражають свою повагу і любов до матерів, дарують квіти, подарунки, відправляють листівки та вірші. Це свято служить відзначенням доброти, світла, нескінченних турбот, терпіння, любові та відданості матерям. Ті, хто втратив свою матір раніше, відвідують їх могили з квітами, щоб вшанувати пам’ять про найдорожчу людину в їхньому житті.

Редактор: Альона Дука Читати далі