Правоохоронці повідомили про підозру колишньому прикордоннику Луганської області, який самовільно покинув місце служби у Старобільському районі та виїхав на тимчасово окуповану територію, де незаконно отримав від держави майже 2,7 млн грн.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у середу, 5 червня.

Майстер-сержант дезертував 24 лютого 2022 року. Після втечі його жінка повідомила керівництву військової частини про нібито перебування її чоловіка у полоні.

Відео дня Читайте також: «Одразу сказали, що військові винні». Нардеп Костенко розкритикував розголос розслідування щодо командирів 125-ї бригади

Таким чином, з липня 2022 по січень 2024 року вони незаконно отримували виплати для сімей військовополонених, загальна сума збитків державі становить понад 2,6 млн грн, додає Державне бюро розслідувань.

Читайте також: В Одеській області один з командувачів сил ТрО змусив військових будувати собі маєток — ДБР

Колишній військовий отримав підозру у дезертирстві та шахрайстві (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 190 КК України). Його дружині також заочно повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 190 КК України). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Правоохоронці вирішують питання про арешт майна фігурантів, в тому числі банківського рахунку, на який незаконно надходили виплати.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі