Уряд Данії виділяє Україні пакет гуманітарної допомоги в розмірі 250 млн данських крон (приблизно 33,5 млн євро). Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Данії у вівторок, 7 травня.

Зазначається, що допомога спрямована на захист найбільш вразливих груп населення України.

«Гуманітарна ситуація в Україні надзвичайно серйозна. Мільйони українців є переселенцями, тисячі будинків зруйновані, лікарні розбомблені, а основні потреби, такі як вода, опалення та електроенергія, є дефіцитними ресурсами для багатьох українців», — зазначив міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен.

Відео дня

У рамках пакету Україна отримає базову екстрену допомогу, серед якої продукти харчування, медикаменти, вода та кошти на житло для українців з найбільш постраждалих районів.

Окрім цього, у відомстві зазначили, що допомога також націлена на запобігання, пом’якшення та реагування на ризики, з якими стикаються жінки та дівчата, включно з ризиками сексуального та гендерного насильства.

У міністерстві додали, що пакет підтримки спрямований і на те, щоб допомогти українцям пережити наступну зиму.

Військова допомога Данії Україні: що відомо

23 лютого президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен підписали у Львові угоду про співпрацю в галузі безпеки та довгострокову підтримку України.

Передбачається, що Україна отримуватиме постійну військову допомогу в різних сферах, зосереджуючись на військово-повітряних силах і протиповітряній обороні, морській безпеці, розмінуванні, технологіях і безпілотниках тощо, а також підтримуватиме членство в ЄС і НАТО.

Читайте також:
Президент України Володимир Зеленський (Фото:Офіс президента) Зеленський заявив, що Україна розраховує на допомогу Данії з ППО для Миколаївської області

Також Міноборони Данії повідомляло, що перші данські винищувачі F-16 будуть передані Україні цього літа.

12 березня повідомлялося, що Данія передасть Україні 16-й пакет військової допомоги. До нього увійдуть артилерійські системи CAESAR, самохідні 120-мм міномети і 155-мм боєприпаси.

16 квітня в Міноборони Данії заявили, що країна виділяє Україні новий пакет військової допомоги загальним обсягом 2,2 млрд данських крон (близько 310 млн доларів). Кошти спрямують на розвиток морського потенціалу України, а також на безпілотники та виробництво компонентів ракет.

Читайте також: Данія виділить $5,8 мільйона на відновлення енергосистеми України — МЗС країни

25 квітня влада Данії ухвалила рішення збільшити фінансування Українського фонду, у межах якого Україні передають військову допомогу, на 590 мільйонів євро.

27 квітня повідомлялось, що Данія закупить зброю для ЗСУ в українських виробників на близько 30 млн доларів.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі