Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен звернувся до ЄС зі своїми колегами зі Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів і Польщі стосовно інтеграції України в європейську оборонну промисловість.

Про це зазначається на сайті Міністерства оборони Данії в неділю, 26 травня.

«Разом із сімома іншими міністрами оборони ми плануємо якомога швидше підготувати план дій ЄС щодо інтеграції України в європейську оборонну промисловість», — зазначив Поульсен.

Відео дня

У спільній заяві міністрів оборони пропонуються чотири конкретні напрямки співпраці ЄС із ОПК України.

Поульсен вважає, що Україна має отримати доступ програм ЄС з оборонної промисловості та оборонних інновацій.

Читайте також:
Боєприпаси (Фото:REUTERS/Fabian Bimmer) Україна має кілька варіантів, як залучити кошти ЄС для виробництва зброї — Камишін

«Посилена українська оборонна промисловість має важливе значення для України — і для нашої безпеки постачання в Європі», — зазначив міністр оборони Данії.

Міністри також наголосили на необхідності розбудови в Україні потужностей з техобслуговування через промислове партнерство.

Поульсен також зауважив, що Данія буде інвестувати в українську ОПК.

«Це, безумовно, зміцнить Україну, якщо більше країн ЄС підтримають данські інвестиції та наслідуватимуть наш приклад», — додав міністр оборони Данії.

Читайте також: Головні помічники Кремля. Які країни найбільше допомагають Росії прискорювати виробництво зброї — The Economist

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Європу створити спільний оборонно-промисловий комплекс. За словами міністра, для досягнення миру необхідно перейти до європейської економіки та промисловості воєнного часу.

«Спільний оборонно-промисловий простір допоможе подолати існуючі проблеми. Жодна країна не може допомогти Україні та захистити Європу самотужки. Ми можемо цього досягти лише колективними зусиллями», — зазначив Кулеба.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі