Президент України Володимир Зеленський після удару росіян по Епіцентру у Харкові вкотре закликав світ посилити українську ППО.

Про це Зеленський написав у соцмережах, додавши відео наслідків російського удару по Харкову.

Читайте також:
ЗРК Patriot (Фото:REUTERS/Kacper Pempel) Країни ЄС не хочуть віддавати свої Patriot: ініціатива Німеччини щодо посилення ППО України провалилася — Politico

«Росія завдала чергового жорстокого удару по нашому Харкову — по будівельному гіпермаркету — у суботу, просто посеред дня. Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Усі служби вже на місці надають допомогу — рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених», — розповів президент.

Відео дня

Він наголосив: «Якби Україна мала достатньо засобів ППО та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими».

«Саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей. Кожне неприйняте рішення про підтримку — це втрата наших людей», — зазначив Зеленський.

Вдень у суботу, 25 травня, російські війська влучили двома КАБами в Епіцентр у Харкові. Відомо про щонайменше двох загиблих. У гіпермаркеті могло перебувати понад 200 людей.

Згодом росіяни повторно обстріляли місто: удар прийшовся по Центральному парку.

Редактор: Софія Лазарова Читати далі