Автор: Анастасія Печенюк

Звіт Apple про прибутки за квартал, що закінчився 30 березня 2024 року, показали падіння продажів iPhone та iPad в різних куточках світу.

Звіт про прибутки та збитки Apple за другий квартал 2024 фінансового року компанії продемонстрував падіння продажів обладнання, особливо для iPhone. Попри це, Apple перевершила прогнози аналітиків за квартал завдяки швидко зростанню доходів компанії від послуг.

Відео дня

Дохід від продажу iPhone впав з 51,33 мільярда доларів США, зафіксований у той самий час торік, до 45,96 мільярда доларів США, тобто приблизно на 10%. Це був другий квартал поспіль зі зниженням доходів від iPhone. Доходи Apple у регіоні, який вона називає Великим Китаєм (Китай, Тайвань, Сінгапур і Гонконг), загалом впали на 8%. В інших регіонах компанія справила трохи краще.

Глобальний виторг Mac склав 7,5 мільярда доларів (торік було 7,12 мільярда доларів минулого року). Дохід від інших продуктів впав попри запуск гарнітури Vision Pro за 3,5 тисячі доларів. Продукти, включаючи Watch, AirPods, Apple TV 4K, HomePod і нову гарнітуру Vision Pro, принесли до 7,9 мільярда доларів. Торік ця категорія принесла 8,76 мільярда доларів за квартал. Виторг від iPad також впав з 6,67 мільярда доларів до 5,6 мільярда доларів.

Найвищою категорією доходів були послуги, які включають все, від Apple Music до iCloud. Дохід цього напрямку склав 23,9 мільярда доларів США, порівняно з 20,91 мільярда доларів США у другому кварталі 2023 року.

NV Техно раніше писав, що продажі Apple в Китаї у першому кварталі цього року впали на 19,1% у річному вимірі. При цьому Huawei показав нечуване майже 70-відсоткове зростання. Крім того, ще до випуску за межами США Apple скоротила виробництво своєї гарнітури доповненої і віртуальної реальності Vision Pro.

Читати далі