Чехія не відправлятиме своїх інструкторів в Україну, проте може підготувати 4 тисячі бійців на своїй території. Про це у суботу, 8 червня, заявила міністерка оборони країни Яна Чернохова в інтерв'ю чеському агентству ČTK.

За її словами, минулого року Чехія підготувала 4 тисячі солдатів, цьогоріч погоджено підготовку такої самої кількості бійців.

«Ви бачите чоловіків, жінок, людей різного віку і з різною освітою, які мотивовані захищати свою країну і хочуть навчитися за рекордно короткий час тому, що солдати іноді вивчають на довготривалих курсах. Вони знають, що у них немає цього часу, і вони повинні оволодіти певними навичками за лічені години», — поділилась враженнями міністерка.

Відео дня Читайте також:
БМП на військових навчаннях багатонаціональної бойової групи НАТО (Фото:REUTERS/Radovan Stoklasa) «Сподіваюся, найближчим часом». Які завдання виконуватимуть французькі або інші іноземні війська в Україні — Нарожний

Західні інструктори в Україні — що відомо

7 червня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Париж планує створити коаліцію партнерів, готових відправити в Україну своїх інструкторів. За його словами, багато країн вже погодились на це.

6 червня Макрон заявив, що хоче сформувати в Україні «французьку бригаду» солдатів, навчених і екіпірованих Францією.

Читайте також: Макрон готовий до бою з російською загрозою. Три кроки, які має зробити Київ

У Міноборони України перед цим казали, що дискусії про відправлення в Україну французьких інструкторів ще тривають.

Раніше газета The Wall Street Journal повідомляла, що в лютому Еммануель Макрон провів конфіденційні переговори з президентом США Джо Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцом, сподіваючись змінити стратегію Заходу у війні в Україні та підштовхнути союзників до жорсткішого підходу до Росії.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі