У суботу, 25 травня, відбулись усі матчі 30 туру чемпіонату України з футболу сезону 2023/24.

Читайте також: Чемпіонат України, 30 тур: результати, відеоогляди, підсумкова таблиця

Перед останнім туром у сезоні одразу чотири команди ризикували посісти 15 та 16 місце, напряму вилетівши з УПЛ. Головна битва відбулась у матчі Верес — Металіст-1925.

Відео дня

Рівняни змогли переграти номінальних господарів поля з рахунком 2:1, отримавши шанс поборотися за збереження місця в чемпіонаті України з командою Епіцентр (Кам’янець-Подільський).

А харківський клуб наступного сезону гратиме в Першій лізі. Також понизився в класі ужгородський Минай, який програв без шансів Кривбасу (0:3).

Столична Оболонь поступилася з таким же рахунком Олександрії (0:3), зайнявши 14 місце в УПЛ. Пивовари гратимуть перехідні ігри, щоб залишитися у найвищому дивізіоні, з першоліговим клубом під назвою Лівий Берег (Київ).

Перші стикові зустрічі відбудуться 29 травня, матчі-відповіді — 2 червня. Варто зазначити, що в другій грі в ролі господарів поля будуть ті клуби, які фінішували на вершині таблиці у Першій лізі.

flashscore.ua Фото: flashscore.ua

Додамо, що з наступного сезону в УПЛ зіграють чинний чемпіон Першої ліги України Інгулець, а також друга команда чемпіонату Карпати Львів.

Раніше ми писали, що Полісся сенсаційно перемагає Шахтар і вперше у своїй історії пробилося до єврокубків

Редактор: Олександр Волочан Читати далі