Автор: Анастасія Печенюк

Підрозділ Toyota Gazoo Racing (GR), відповідальний за автоспорт і високопродуктивні автомобілі, також випускатиме позашляховики.

Президент Toyota GR Томоя Такахаші заявив, що є попит на високопродуктивні позашляховики, і з часом вони стануть частиною лінійки бренду, пише австралійське видання Drive. Потенційна нова модель поповнить лінійку, де вже є GR Yaris, GR Corolla, GR86, і GR Supra.

Відео дня

«Щоб розширити бренд GR, можливо, [позашляховики] також потрібні. Деякі люди можуть їздити на позашляховиках лише тому, що у них є сім'ї. … У майбутньому, як на мене, нам буде потрібен позашляховик GR», — додав він.

Такахаші також сказав, що підрозділ GR має «обмежені ресурси». Тож йому потрібно буде спершу визначити пріоритетність проєктів, які вже розробляються.

Розкішний бренд Toyota Lexus вже зробив ккрок до того, щоб запропонувати швидкий позашляховик, натхненний GR. Було представлено концепт LBX Morizo ​​RR, оснащеного тим самим 1,6-літровим трициліндровим бензиновим двигуном з турбонаддувом, що є в GR Yaris і GR Corolla.

NV раніше писав, що Aston Martin розробила концепцію позашляховика Project Rambo, який може бути випущений в обмеженій кількості (2500 одиниць).

Читати далі