Деніел Фрід

Деніел Фрід

Американський дипломат, екс-координатор з питань санкцій Державного департаменту

Багато що змінилося для Франції та Німеччини

Вибори до Європейського парламенту, що відбувалися з 6 по 9 червня, показали зростання підтримки ультрапраправих партій, але не хвилю націоналізму, про яку повідомляють заголовки деяких видань. Ультраправі досягли такого успіху у Франції, що Макрон вирішив оголосити позачергові вибори до Національних зборів.

Відео дня

Однак крайні праві досягли меншого успіху в Скандинавії, Іспанії, Польщі, Румунії та Словаччині. У Румунії правляча лівоцентристська/правоцентристська коаліція набрала понад 50% голосів, а в Польщі правоцентристська/ліберальна Громадянська коаліція вперше обігнала праву партію Право і справедливість.

Читайте також: Павло Клімкін Павло Клімкін У Франції стався політичний землетрус. Як це вплине на Україну

Права італійська партія Брати Італії досягла успіху. Але Мелоні, лідер партії, відійшла від проросійських позицій, на яких стоять багато інших крайніх правих у Європі та зберегла більш атлантистську позицію. У Німеччині праворадикальна Альтернатива для Німеччини показала хороші результати, але головна історія там — це падіння підтримки соціал-демократів і зелених, а також сильні показники правоцентристського Християнсько-демократичного союзу.

Заява глави Єврокомісії фон дер Ляєн увечері після закінчення голосування про те, що «центр збережено», скидається на правильну, хоча і з деякими поправками.

Переклад NV

NV має ексклюзивне право на переклад і публікацію колонок Atlantic Council. Републікацію повної версії тексту заборонено.

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Читати далі