Очільник МЗС Дмитро Кулеба відповів на заяву президента США Джо Байдена про те, що нібито немає необхідності для вступу України до НАТО. За словами міністра, приєднання до Альянсу це питання вікна можливостей.

«Президент Байден беззаперечно підтримує Україну, і ми вдячні йому за все, що він зробив для нашої держави у ці важкі та визначальні роки», — сказав він в інтерв'ю Укрінформу.

Відео дня https://www.youtube.com/watch?v=eMogIWS6INI

Кулеба додав, що президент США щиро прагне перемоги України над російською агресією.

Читайте також:
НАТО (Фото:REUTERS/Ints Kalnins) «Частина втішного призу»: НАТО планує створити посаду офіційного посланника в Україні — ЗМІ

За словами українського міністра, членство України в НАТО — це історична даність. Кулеба додав, що Україна буде в Альянсі, тому що в сучасному світі уявити безпеку євроатлантичної спільноти без України та ЗСУ неможливо.

«Тому це питання вікна можливостей. Зараз ми максимально готуємося до цього історичного моменту. Коли він настане, вступ України в НАТО має зайняти лічені тижні, а не місяці чи роки», — переконаний він.

4 червня Байден заявив, що в його розумінні мир в Україні — це коли країна-агресор РФ більше не зможе окупувати країну. Він додав, що при цьому членство України в НАТО не є необхідним.

За словами Байдена, він був одним із тих, хто не готовий був підтримати "натовізацію України" (тобто членство країни в Альянсі).

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі