Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що катування ув’язнених у Божківській виправній колонії Полтавської області, це одиничний випадок. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода у п’ятницю, 31 травня.

Як зазначив Малюська, відео, де катують ув’язнених, було знято у 2023 році. За його словами, таку інформацію отримали Мін'юст та правоохоронці. Після цього вони відреагували «у відповідний спосіб».

Відео дня

Також міністр юстиції заявив, що всіх причетних до катувань вже звільнили й наразі в’язні «почувають себе прекрасно у цій колонії»

Читайте також:
У Херсоні повідомили про підозру двом колаборантам (Фото:ErikaWittlieb/pixabay.com) Двоє експрацівників херсонської колонії, які перейшли на бік окупантів і катували полонених, отримали підозри

29 травня у ДБР заявляли, що викрили численні факти катування ув’язнених українців. Малюська ж запевнив, що наразі немає доказів існування масштабної системи катування в’язнів.

Він додав, що готовий піти у відставку після цієї ситуації, якщо так вирішить парламент.

«У в’язницях не катують в’язнів, а я не проти піти у відставку. Рішення парламенту завжди готові, але знову ж таки, повторімося, це випадок однієї установи. Це не масштабна історія», — сказав він.

У ДБР повідомляли, що за даними слідства, жертвами злочинців були майже всі, хто потрапляв до колонії. Новоприбулих жорстоко били та погрожували поселенням серед «відторгнутих загалом» до тих пір, поки вони не погоджувалися виконувати будь-які вказівки. Відомство заявляло, що перевіряє інформацію про смерть деяких потерпілих від побоїв.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі