Це можна зупинити. Apple виправила помилку, яка повертала видалені файли назад на iPhone

Автор: Анастасія Печенюк

Після оновлення операційної системи iPhone до версії 17.5 раніше цього місяця чимало користувачів стикнулися з тим, що видалені ними файли дивом поверталися на пристрій. Apple запропонувала розв’язання проблеми.

Що призвело до появи помилки, яка у випадковому порядку відновлювала давно видалені файли, досі невідомо. Однак Apple виправила проблему в новій версії операційної системи 17.5.1, яка вже доступна для завантаження.

Відео дня

«Це оновлення містить важливі виправлення помилок і розв’язує рідкісну проблему, коли фотографії, які зазнали пошкодження бази даних, можуть знову з’явитися в бібліотеці фотографій, навіть якщо їх було видалено», — сповіщає примітка в журналі змін на сайті Apple.

Якщо вірити приміткам компанії, пісня оновлення видалені фотографії більше не з’являтимуться у бібліотеці постраждалих iPhone. Щоб оновити iOS до версії 17.5.1, відкрийте налаштування на своєму iPhone, перейдіть у розділ «Загальні» та оберіть пункт «Оновлення ПЗ». Далі керуйтеся інструкціями, що з’являться на екрані.

Нагадаємо, після видалення фото на iPhone не зникають одразу, а потрапляють до папки «Нещодавно видалені», що захищена паролем або вимагає перевірки через Face ID. Тут фото мають зберігатися до 30 днів для можливого відновлення, після цього мають остаточно зникати з пристрою. Однак нещодавнє оновлення до версії iOS 17.5 призвело до помилки, через яку деякі користувачі бачили давно видалені світлини у своїй галереї.

Читати далі