Це дуже просто. Як приготувати домашню зелену пасту з кропиви

Якщо ви любите яскраву та красиву їжу, домашні продукти та натхненне приготування — ця паста для вас. Оберіть до неї смачний соус і будете смакувати зелену, насичену та корисну вечерю.

Свіжа кропива — одна з найпоживніших дикорослих рослин. З неї виходить чудовий борщ, зелений салат, а також ідеальне доповнення до свіжої пасти ручної роботи. Оскільки вона зберігає свій яскраво-зелений колір після приготування, з неї виходять красиві та корисні макарони. Розповідаємо корисний рецепт.

Відео дня Читайте також: Із кропивою, але червоний. Рецепт весняного борщу зі сходу України

Паста з кропиви

Інгредієнти:

  • 3 склянки листя кропиви (збирайте в рукавичках, зрізайте листя зі стебел ножицями)
  • 1 велике домашнє яйце
  • 1 ½ склянки борошна грубого помелу
  • щіпка морської солі

Читайте також: Хороші новини. Як і скільки можна їсти вермішелі, щоб не поправлятися — дані дослідження

Спосіб приготування:

  1. Бланшуйте кропиву протягом 3 хвилин, промийте в холодній воді і відіжміть якомога більше рідини.
  2. Яйце і кропиву подрібніть до однорідної консистенції в кухонному комбайні.
  3. Додайте борошно та сіль і перемішайте масу. Тісто не повинно бути липким, але повинно злипатися при стисканні. Щоб зрозуміти, коли консистенція є правильною, потрібна практика.
  4. Зберіть тісто в кулю, викладіть на присипану борошном поверхню і вимішуйте кілька хвилин, поки воно не стане гладким та еластичним.
  5. Загорніть у харчову плівку і залиште на півгодини в холодильнику. Розкачайте тонко і наріжте макарони у стилі тальєріні (або будь-яким іншим способом, який ви віддаєте перевагу). За бажання зробіть у формі листочків: ложкою причавіть вирізані кругля палянички і закрутіть краї. Пофантазуйте із бажаною формою. Якщо ви не збираєтеся використовувати макарони одразу, обсипте їх борошном і залиште на годину сушитися на повітрі. У герметичному контейнері макарони можна зберігати до 3 днів у холодильнику та до 3 місяців у морозильній камері.
  6. Коли будете готові до використання, відваріть у 5 або 6 літрах підсоленої води протягом 2−3 хвилин або до стану аль денте. Не переваріть
  7. Полийте оливковою олією або вершковим маслом, щоб запобігти прилипанню, і додайте ваш улюблений соус до макаронів. Прикрасьте квітами, горішками, сиром чи навіть квітами. Смачного!

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі