Президент Франції Еммануель Макрон знову заперечив інформацію щодо своєї можливої відставки у разі поразки на парламентських виборах.

Про це він сказав під час пресконференції у середу, 12 червня, пише BFMTV.

«Я покладу край ідеї, якої ніколи не існувало, це абсурд», — заявив він.

Макрон сказав, що після виборів призначить прем'єр-міністра, як того вимагає конституція, але це не означає передачу контролю ультраправим.

Відео дня

Видання El Pais писало, що екслідерка французької ультраправої партії Марі Ле Пен протягом багатьох років була французьким політиком, найбільш тісно пов’язаним із Росією та її диктатором Володимиром Путіним. Її партія отримала кредит у розмірі 9 мільйонів євро від російського банку у 2014 році, і вона заявила, що поділяє глобальне бачення Путіна.

Читайте також:
У ЄС пройшли вибори до Європарламенту (Фото:REUTERS/Jon Nazca) Вибори до Європарламенту: центристи зберігають більшість, але ультраправі можуть змінити баланс сил

Після вторгнення в Україну у лютому 2022 року вона дистанціювалася та заявляла, що «вірить у суверенітет націй».

11 червня видання Politico повідомляло, що лише через день після того, як президент Франції Еммануель Макрон оголосив позачергові вибори, дві провідні ультраправі сили країни почали розглядати можливість об'єднатися проти нього.

Розпуск парламенту Франції

9 червня Еммануель Макрон оголосив про розпуск Національних зборів (парламенту Франції) і призначення дострокових парламентських виборів на 30 червня і 7 липня.

На виборах до Європарламенту список Макрона отримав удвічі менше за праворадикальне Національне об'єднання. За словами Макрона, такий результат «не дуже гарний для партій, які захищають Європу».

«Я не можу чинити так, ніби нічого не сталося… Саме тому, провівши консультації, передбачені статтею 12 нашої Конституції, я вирішив знову надати вам вибір нашого парламентського майбутнього шляхом голосування. За кілька хвилин я підпишу указ про скликання парламентських виборів, які відбудуться 30 червня, перший тур, і 7 липня, другий тур», — сказав французький лідер.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі