Багато хто вважає, якщо забути пароль для входу в систему Mac OS, ви більше не матимете доступу до гаджета, але не варто панікувати.

Ви можете скинути пароль Mac і відновити доступ, ввівши деякі інші дані.

Використання Apple ID

Якщо ви прив’язали свій Apple ID до облікового запису користувача на Mac, ви можете скористатися ним для скидання пароля.

Відео дня

На екрані входу натисніть кнопку Знак питання поруч із полем введення пароля.

Натисніть Скинути за допомогою Apple ID. Тепер ви будете перенаправлені до помічника з відновлення. Введіть, і натисніть «Далі» .

На ваших довірених пристроях з’явиться спливаюче вікно «Apple ID Sign In Requested». Виберіть «Дозволити» для автентифікації та отримання шестизначного коду. Введіть шестизначний код на вашому Mac. Дотримуйтесь інструкцій для створення нового пароля.

Використання іншого облікового запису адміністратора для скидання пароля

Якщо у вас налаштовано кілька облікових записів користувачів на вашому Mac, ви можете використовувати обліковий запис адміністратора для скидання свого пароля.

Увійдіть до облікового запису адміністратора, використовуйте ім'я користувача та пароль облікового запису адміністратора, щоб увійти.

Відкрийте Параметри системи Натисніть логотип Apple на панелі меню та виберіть «Параметри системи» зі спадного меню.

Прокрутіть униз на лівій бічній панелі та виберіть «Користувачі та групи». Натисніть значок «Інформація» (i) поруч із обліковим записом, доступ до якого ви заблокували, і натисніть кнопку «Скинути» поруч із пунктом «Пароль».

Введіть пароль адміністратора вашого Mac, потім натисніть клавішу Return або натисніть Unlock.

Двічі введіть новий пароль, додайте підказку до пароля та натисніть «Скинути пароль».

Потім натисніть OK.

Тепер ви можете вийти з облікового запису адміністратора та знову увійти у свій основний обліковий запис, використовуючи новостворений пароль.

Скиньте свій пароль за допомогою macOS Recovery

Якщо після кількох невдалих спроб введення пароля на екрані входу вашого Mac не з’являється знак питання, ви можете використати режим відновлення для скидання пароля.

Натисніть і утримуйте кнопку живлення (або Touch ID), щоб вимкнути Mac. Увійдіть у режим відновлення. Тепер натисніть і утримуйте кнопку живлення Mac, доки на екрані не з’явиться напис «Завантаження параметрів запуску.

Виберіть «Параметри» та натисніть «Продовжити». Вам буде запропоновано вибрати обліковий запис користувача. Натисніть кнопку «Забули всі паролі?» під обліковим записом. Увійдіть, використовуючи електронну адресу та пароль Apple ID, і виконайте кроки, згадані раніше (у першому розділі), щоб скинути пароль для входу за допомогою свого Apple ID.

Як бачимо, скинути пароль для входу на Mac досить легко, якщо у вас є доступ до облікового запису Apple. Однак, якщо ви також забули свій пароль Apple ID, вам доведеться спочатку скинути його.

Редактор: Олена Басараб Читати далі