Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозує повне домінування безпілотних морських суден над звичайними бойовими кораблями РФ.

Читайте також: Оператор дрона Sea Baby, який брав участь в атаці на Кримський міст, розповів про боротьбу з ворожим флотом

Про це він сказав під час форуму United24, коментуючи результати їхнього застосування проти російського військового флоту.

«Ця техніка працює — це найголовніше. Вона дає результат. Люди дають результат, які працюють на цій техніці. Третина знищеного бойового потенціалу чорноморського флоту Росії — це максимально пристойний показник», — заявив глава ГУР.

Відео дня

При цьому він зазначив, що українські морські безпілотники вдосконалюватимуться й надалі, зокрема завдяки встановленню озброєнь, здатних вражати як надводні, так і повітряні цілі.

Читайте також:
Дрон Sea Baby, оснащений РСЗВ Град (Фото:СБУ / Telegram) «Нова віха в історії морських битв». Малюк вперше розкрив подробиці застосування РСЗВ Град на морських дронах Sea Baby

«Системи модернізуються. Технології освоюються. Виникають нові технології. Згодом ми побачимо, мабуть, повну домінацію безекіпажних морських суден над звичними бойовими кораблями. Як мінімум, у закритих акваторіях або напівзакритих, як Чорне море, Середземне море тощо . Це — точно шлях розвитку», — підкреслив Буданов.

У ГУР також нагадали, що, наприклад, дрони Magura V5 уже встигли знищити російський розвідувальний корабель «Іван Хурс», десантні судна «Акула» і «Серна», ракетний корабель «Івановець», БДК «Цезар Куніков» і патрульний корабель «Сергей Котов».

Редактор: Олег Кононенко Читати далі