Армія РФ розмістила у тимчасово окупованому Криму найновіші елементи зенітного ракетного комплексу С-500. Про це в інтерв'ю телемарафону Єдині новини у середу, 12 червня, сказав начальник ГУР Кирило Буданов.

За словами Буданова, російські окупанти посилюють систему протиповітряної оборони. Він додав, що наразі це «цілком очевидно».

«З'явилися [у тимчасово окупованому Криму] найновіші елементи С-500. Це буде досить дослідне застосування. Але вони вже з’явилися там», — заявив Буданов.

Читайте також:
У Севастополі позиції 12-го зенітного ракетного полку розташовані в районі мису Фіолент (Фото:Кримський вітер/Telegram) Окупанти перекидають С-300 від Севастополя до інших окупованих міст — Кримський вітер

Він додав, що окупанти також продовжують використовувати незаконно збудований Керченський міст. Найчастіше там перевозять особовий склад армії РФ.

«Керченський міст завжди використовується…Через нього перевозять основні вантажі, але перш за все — це особовий склад [російської армії]», — додав начальник ГУР.

Відео дня

Раніше Defense Express писав, що під час випробувань С-500 росіяни нібито продемонстрували здатність збивати «гіперзвукові цілі».

У 2021 році віцепрем'єр РФ Юрій Борисов заявляв, що система С-500 нібито виробляється серійно. Також окупанти планували розробити корабельну версію перспективних ЗРК С-500.

Про початок виробництва систем протиракетної та протиповітряної оборони С-500 Прометей у Росії заявляли ще в червні 2019 року.

Згідно з відкритими даними, російський зенітний ракетний комплекс С-500 — це нове покоління зенітних ракетних систем, у якому планують застосувати принцип роздільного розв’язання завдань знищення балістичних і аеродинамічних цілей.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі