На саміті миру в Швейцарії близько 4 тисяч швейцарських військових забезпечуватимуть безпеку.

Про це повідомляє SRF.

«Загалом із 5 до 19 червня у виконанні різних завдань допомагатимуть до 4 тисяч військовослужбовців», — ідеться в повідомленні.

Також влада Швейцарії ввела обмеження повітряного простору на цей період. Озброєні винищувачі F/A-18 нестимуть постійне патрулювання.

Відео дня

Уточнюється, що швейцарська поліція допоможе захищати критично важливі об'єкти та забезпечувати повітряний транспорт для людей, які перебувають під захистом міжнародного права.

Саміт миру у Швейцарії 15−16 червня

Читайте також:
Швейцарія (Фото:Anna/Unsplash) Рада кантонів Швейцарії не підтримала пакет допомоги Україні на $5,5 мільярдів

Глобальний саміт миру у Швейцарії на рівні лідерів країн відбудеться 15−16 червня. Станом на 3 червня участь у саміті підтвердили 107 країн, повідомили в Офісі президента.

Росія не буде присутня на зустрічі. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак допускав участь Росії в саміті миру, але не в першій інавгураційній зустрічі на рівні лідерів, а вже в наступних. Водночас у МЗС Швейцарії заявили, що без РФ мирний процес є «немислимим».

На саміті, зокрема, очікують канцлера Німеччини Олафа Шольца, прем'єра Італії Джорджу Мелоні, прем'єра Канади Джастіна Трюдо, президента Франції Еммануеля Макрона та інших європейських лідерів.

24 квітня Володимир Зеленський говорив, що в української розвідки є точна інформація про те, що Росія хоче зірвати саміт миру.

31 травня агентство Reuters із посиланням на власні джерела повідомило, що Китай відмовився брати участь у мирному саміті у Швейцарії. У Китаї пізніше офіційно підтвердили, що не будуть присутні на зустрічі.

За словами Зеленського, Китай також намагається відмовити деякі країни від участі в саміті.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі