Держсекретар США Ентоні Блінкен у середу, 29 травня, відвідає з візитом Молдову, щоб зустрітися з президенткою Маєю Санду та іншими високопосадовцями, пише Reuters.

Зазначається, що візит до Кишинева стане першою зупинкою Блінкена в короткому європейському турне, під час якого він прагнутиме зміцнити західну підтримку України серед союзників по НАТО і сусідніх країн.

Відео дня Читайте також:
Держсекретар США Ентоні Блінкен (Фото:REUTERS/Kevin Wurm) Блінкен закликає Байдена зняти заборону для України на удари по території Росії — NYT

Після Молдови Блінкен планує відвідати Прагу в Чехії, де візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО для підготовки до липневого саміту у Вашингтоні.

За даними Reuters, на зустрічі представники країн НАТО можуть обговорити дозвіл Україні бити західною зброєю по цілях на території РФ.

Держдеп США раніше анонсував, що Блінкен вирушить до Молдови та Чехії 28 травня. Він і європейські чиновники обговорять подальшу підтримку України.

Читайте також:
Держсекретар США Ентоні Блінкен (Фото:BRENDAN SMIALOWSKI/Pool via REUTERS) Гітара, піца та приховані меседжі. Що, окрім пакета допомоги та слів підтримки, Блінкен привіз Україні

Візити відбуваються на тлі інформації про те, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає відмову від «червоних ліній» через новий наступ РФ в Україні. США можуть ввести санкції проти Китаю за постачання ключових технологій Москві, а також зняти обмеження на використання Україною американської зброї для ударів по цілях у Росії, писала газета The Washington Post 28 травня.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі