1 червня біля підніжжя Ейфелевої вежі на набережній Бранлі троє людей поставили п’ять трун реального розміру, накритих французьким прапором, з написом «Французькі солдати в Україні».

У трунах був гіпс, повідомляє французьке видання Le Monde із посиланням на агентство AFP, яке отримало ці інформацію від джерела, близького до справи.

Водія фургона, який перевозив труни, арештували біля Ейфелевої вежі, повідомило це ж джерело. Воно також розповіло, що водій сказав поліції, що йому «заплатили 40 євро за висадку людей і вантажу». За словами джерела, напередодні ввечері водій прибув з Болгарії. Також зазначається, що ще двох причетних до провокації арештували близько 16:00 на автовокзалі Берсі, коли вони збиралися їхати автобусом до Берліна.

Відео дня Читайте також:
Прапор НАТО (Фото:Markku Ulander/Lehtikuva/via REUTERS) НАТО розглядає можливість відправки військ в Україну, однак не для участі в бойових діях — NYT

Заарештовані є громадянами Болгарії, України та Німеччини, уточнило джерело, близьке до справи. Воно заявило, що «ведеться розслідування для визначення можливого іноземного втручання».

Прокуратура Парижа підтвердила, що троє підозрюваних народилися в Болгарії, Німеччині та Україні та все ще перебували під вартою 2 червня.

Наприкінці травня агентство Reuters повідомляло, що Франція незабаром може відправити військових інструкторів в Україну, незважаючи на занепокоєння деяких союзників і критику з боку Росії.

Анонімні дипломати стверджують, що Париж сподівається сформувати і очолити коаліцію країн, які запропонують таку допомогу Києву, навіть попри те, що деякі з його партнерів побоюються прямого конфлікту з Росією.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі