В Одеському обласному ТЦК та СП прокоментували причини конфлікту між військовими та співробітниками швидкої допомоги. За їхніми словами, бійку «спровокували невідомі», а травми отримали військовослужбовець і медики.

В Facebook військомат повідомляє, що 11 червня мобільна група оповіщення, до складу якої входили представники ТЦК та СП та поліції, проводила перевірку облікових документів у громадян.

Відео дня

Військові стверджують, що один з громадян відмовився надати документи, тому поліція і співробітники ТЦК затримали людину і доставили до військомату. За їхніми словами, через годину після цього, до Київського РТЦК та СП міста Одеса приїхала група людей у медичному одязі на автомобілі швидкої медичної допомоги. Вони наполягали на госпіталізації чоловіка і посилалися на діагноз, який раніше начебто не був підтверджений лікарями військово-лікарської комісії, додали вони.

ТЦК стверджує, що надати документи, які б підтвердили приналежність людей до системи охорони здоров’я, вони відмовилися.

«Через це, у військовослужбовців Київського РТЦК та СП міста Одеса, виникла підозра, що прибулі особи намагаються допомогти громадянину уникнути військової служби, на яку він був визнаний придатним за висновком військово-лікарської комісії», — додали військові.

Представники військомату стверджують, що викликали представників поліції на місце інциденту. За їхніми словами, правоохоронцям, які прибули, також не було надано документів, що підтверджують приналежність цих осіб до системи охорони здоров’я. Тому група людей була затримана для надання пояснень.

Читайте також:
Бійка військових з цивільним у Сваляві (Фото:Скриншот відео/Віталій Глагола/Telegram) У Закарпатській області військові побилися з цивільним — відео

«Після цього, затримані особи зателефонували на лінію 103 та повідомили про нібито „силове утримання представників екстреної служби“ посадовими особами Київського РТЦК та СП міста Одеса. Ця інформація була швидко поширена сумнівними телеграм-каналами. На місце події, окрім представників бригад швидкої допомоги, прибули також невідомі цивільні особи, які спровокували бійку», — стверджують у ТЦК.

Військові визнали, що травми отримали як військовослужбовець Київського РТЦК та СП, так і представники екстреної служби.

Біля одного з ТЦК Одеси у вівторок, 11 червня, сталася бійка між співробітниками швидкої та військовими. Відео бійки військових і медиків опублікували відразу декілька місцевих пабліків. За фактом конфлікту між працівниками швидкої і ТЦК військова прокуратура почала розслідування за статтею «хуліганство».

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі