В Одеській області пообіцяли розвʼязати питання із бронюванням медиків після скандалу у Київському районному ТЦК та СП в Одесі.

У Центрі екстреної медичної допомоги та катастроф Одеської області повідомили, що конфлікт між медиками та військовослужбовцями ТЦК, який стався 11 червня в Одесі, вже вичерпано. Остаточний вердикт — за правоохоронцями.

Відео дня

«Що стосується бронювання медиків — зараз відповідно до встановленого порядку проводяться відповідні лікарські огляди, оновлюються обліково-військові дані, формуються та подаються додаткові списки на їхнє бронювання. Найближчим часом питання буде вирішено», — заявили в Центрі та додали, що всі бригади швидкої допомоги працюють у штатному режимі.

Читайте також:
ЗСУ (Фото:Оперативне командування Південь/Operational Command South via Facebook) Смерть чоловіка після візиту до ТЦК на Житомирщині: у військкоматі розповіли нові подробиці

11 червня біля одного з ТЦК Одеси сталася бійка між співробітниками швидкої та військовими.

В Одеському обласному ТЦК та СП прокоментували інцидент. Там повідомили, що представники ТЦК та екстреної служби отримали травми.

За їхньою версією, медики приїхали на виклик чоловіка, якого затримала мобільна група оповіщення ТЦК через те, що він відмовився надати документи. Медики наполягали на госпіталізації чоловіка та, як стверджують у ТЦК, відмовились показати свої документи — і військовим, і поліції.

«Через це у військовослужбовців Київського РТЦК та СП міста Одеса виникла підозра, що прибулі особи намагаються допомогти громадянину уникнути військової служби, на яку він був визнаний придатним за висновком військово-лікарської комісії», — йдеться у заяві ТЦК.

У соцмережах повідомили, що з ТЦК начебто не випускали водія швидкої, який прийшов оновити дані. Чоловіку імовірно стало зле у військкоматі і йому викликали медиків.

На опублікованих в соцмережах відео один з працівників швидкої розповів, що військкомат відмовлявся випускати з будівлі бригаду швидкої допомоги, яка приїхала на виклик. Лікарів випустили з військкомату, за його словами, лише через декілька годин.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі