Функціонал електронного бронювання буде запущено на порталі Дія.

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Чорногоренко на щорічній конференції Forbes «Гроші для Перемоги», повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відео дня Читайте також:
Олег Калашніков, співвласник медичної мережі Добробут розповів про ситуацію з економічним бронюванням (Фото:Олександр Завітневич/Facebook) «Прогноз дуже невтішний». Що чекає на медичні мережі без економічного бронювання

«Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якомога швидше. Так вийшло, що цим треком займаються Мінекономіки та Мінцифра… На порталі Дія буде запущено функціонал електронного бронювання», — розповіла Чорногоренко.

Заступниця міністра також зазначила, що всі компанії, які бронюватимуть своїх співробітників через електронний ресурс, зможуть зробити це «швидко, без додаткових візитів до ТЦК».

Вона також повідомила, що Міноборони «зробило все, що повинно було з погляду готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів».

«Як тільки постанова буде проголосована, я думаю, що десь за три-чотири тижні… для колег, щоб „докрутити“ функціонал, і ми запустимося», — сказала Чорногоренко.

Раніше повідомлялося, що 16 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію.

NV Бізнес писав про те, як відбуватиметься бронювання військовозобов'язаних і як зміниться перелік підприємств після набуття чинності закону про мобілізацію.

У травні 2024 року в Раді запропонували бізнесу варіант бронювання працівників.

Редактор: Олена Коваленко Читати далі