Торт за цим рецептом виходить дуже ніжний і смачний, не дуже солодкий. За основу тірамісу замість печива використовуємо млинці, зготовані на ряжанці.

Цей рецепт, опублікований на YouTube каналі Eva Daren, дуже простий та вишуканий. Для шоколадного смаку в тісто для млинців можна додати какао. Робіть їх трохи товстішими за звичайні, тому що вони відіграють роль коржів у торті. Млинці рекомендовано смажити на сковороді діаметром 24 см.

Відео дня

Як приготувати млинцевий торт тірамісу

Інгредієнти на 10 шт.:

Ряжанка — 500 г

Вершки (10%) або молоко 3,2 (%) — 200 мл

Борошно пшеничне — 200 г

Олія рослинна — 2ст.л.

Сіль — дрібка

Цукор — 1 ст.л.

Сода — ½ ч.л.

Какао — 30 г.

Для крему:

Вершки (33%) — 500 мл

Крем сир — 300 г

Еспресо — 50 г

Цукрова пудра (тростинна) — 70 г

Ванілін — 2 г

Читайте також:
Приготуйте пиріг з ревеню за простим рецептом (Фото:instagram/mothership_breads) Сезонний рецепт. Як приготувати перевернутий пиріг з ревеню

Спосіб приготування:

1. Ряжанку змішуємо з содою, сіллю і цукром. Додаємо борошно, какао і ретельно розмішуємо, додаємо вершки (молоко) і ще раз ретельно розмішуємо вінчиком. Останнім етапом вмішуємо масло. Даємо постояти 10−15хв.

2. Випікаємо млинці на добре розігрітій пательні по 1 хв. з кожного боку.

3. Крем сир змішуємо з цукровою пудрою, ваніліном і еспресо. Холодні вершки збиваємо до стійких піків і акуратно вмішуємо в крем.

4. Млинці складаємо стопкою і обрізаємо рівні краї в діаметрі 18 см. за допомогою кондитерського роз'ємного кільця.

5. Змащуємо всі 10 млинців кремом, останній можна промазати і присипати какао. А можна прикрасити, змішавши 200 г крему, що залишився, і 200 г крем-сиру. Висаджуємо отриманий крем за допомогою круглої кондитерської насадки. Відправляємо торт на годину в холодильник і перед подачею присипаємо какао. Смачного!

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі