У Києві 21 травня протягом усього дня діятимуть графіки відключень. Графіки застосовуватимуться в період з 00:00 до 24:00.

Про це в Telegram повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко. «За вказівкою Укренерго сьогодні, 21 травня, у Києві весь день з 00:00 до 24:00 застосовуватимуться графіки знеструмлень. Нагадаю — обмеження споживання — це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми. Будь ласка, ще раз прошу всіх економити електроенергію. Кожен вимкнений електроприлад — це вагомий внесок у стабільність і відновлення нашої енергосистеми», — наголосив начальник КГВА.

Відео дня Читайте також:
Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби 21 травня (Фото:depositphotos.com/MotionPixxle Studio) Відключення 21 травня. В Укренерго оприлюднили свіжу інформацію

Водночас Рада оборони Київської області ухвалила рішення про зменшення в регіоні вуличного освітлення у вечірній і нічний час. Про це у Facebook повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Рішення довели до всіх громад області. З проханням максимально контролювати його виконання… Рекламні вивіски, підсвічування фасадів біля кафе та магазинів, освітлення торгових залів — це все прошу звести до мінімуму. Не може бути ситуації, коли просимо економити побутових споживачів, у цей час інші не обмежують використання електроенергії», — наголосив він.

Раніше повідомлялося, що 14 травня 2024 року в усіх областях України ввели контрольовані аварійні відключення світла через значний дефіцит електроенергії в системі. Повідомлялося, що такі обмеження діятимуть 14 травня з 21:00 до 00:00.

15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності мали діяти протягом усього дня — з 00:00 до 24:00. Також повідомлялося, що 15 травня з 19.25 до 22.00 вводяться контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів.

Вранці 15 травня НЕК Укренерго знову застосувала контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів в усіх регіонах України в період з 6:40 до 09:00. У Yasno повідомили, що в Києві продовжують діяти екстрені відключення.

У КМДА заявили, що в Києві відключення торкнуться лише 10% споживачів.

Пізніше в ДТЕК заявили, що в Києві та області, в Одеській, Донецькій і Дніпропетровській областях відключення скасовано, проте ситуація в енергосистемі залишається вкрай важкою.

17 травня по всій Україні продовжилися відключення за графіками.

19 травня 2024 року в Укренерго заявили, що сподіваються, що потепління допоможе уникнути вимкнень світла вночі та вранці.

Редактор: Олена Коваленко Читати далі