Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації, яка представлятиме Україну на конференції з питань відновлення країни 11−12 червня в Берліні.

У розпорядженні, опублікованому на сайті глави держави, зазначено, що делегацію очолить перша віцепрем'єрка — міністерка економіки Юлія Свириденко.

До складу делегації увійшли:

Відео дня

  • міністр економіки Герман Галущенко;
  • міністерка соціальної політики Оксана Жолнович;
  • міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін;
  • міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко;
  • віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина;
  • перший заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков;
  • заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма.

Читайте також: «Нам потрібна повна ротація уряду». Кошель, коментуючи звільнення Найєма, заявив про «провалену» Офісом президента кадрову політику

За даними джерел NV, на конференції буде присутній президент Володимир Зеленський.

Конференція в Берліні та скандал навколо відрядження Мустафи Найєма

У Берліні 11−12 червня відбудеться конференція, покликана мобілізувати міжнародну підтримку відновлення України після руйнування внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

9 червня очільник Держагентства з відновлення Мустафа Найєм підтвердив Bloomberg, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль особисто відхилив його прохання про відрядження в Німеччину «без пояснення причин», після чого він подав у відставку.

На повній фотокопії листа про відрядження Найєма, яку отримав NV, йдеться про те, що Шмигаль вимагає від чиновника звіту та аналізу завершення об'єктів 2-го рівня захисту, а також пілотних проєктів із відновлення.

Сам прем'єр на конференцію теж не поїде — за словами співрозмовника NV у Кабміні, він «вирішив сконцентруватися на внутрішній роботі».

Редактор: Ніна Григорська Читати далі