Міжнародний олімпійський комітет (МОК) презентував документальний фільм про гімнастку збірної України Вікторію Онопрієнко.

«Поки бомби падали на її рідне місто Київ, а батько залишив дім і пішов на війну, українська художня гімнастка Вікторія Онопрієнко щодня боролася за те, щоб здійснити свою мрію — виступити на Олімпіаді-2024 у Парижі. Відкрийте для себе невгамовний дух цієї молодої спортсменки, яка готується представляти Україну на світовій арені», — йдеться в описі до стрічки.

Відео дня Читайте також: Друге золото в історії. Українські гімнасти стали чемпіонами Європи у командному багатоборстві

Восени минулого року Вікторія поділилась зворушливим відео про першу за 9 місяців зустріч з батьком, який служить у ЗСУ.

У червні 2022 року в Онопрієнко загинув брат на війні з Росією, а в лютому 2023 року в боротьбі з російськими окупантами віддав своє життя її дядько.

Нагадаємо, що 20-річна Вікторія Онопрієнко торік виграла бронзу на чемпіонаті світу, а також золото чемпіонату Європи. За свою професійну кар'єру вона виграла 7 золотих, 8 срібних та 6 бронзових медалей на міжнародних турнірах (включаючи одне срібло на юніорському ЧЄ).

Додамо, що влітку минулого року киянка виборола першу ліцензію для України на Олімпійських Іграх-2024 у художній гімнастиці.

Раніше ми писали, що українка розповіла про те, як в окупованому Бердянську деградує баскетбол через Росію.

Редактор: Олександр Волочан Читати далі