Президент США Джо Байден заявив, що візьме участь у дебатах зі своїм конкурентом Дональдом Трампом 27 червня. Їх організовує телеканал CNN, повідомив Байден у соцмережі X (Twitter) у середу, 15 травня.

«Твій хід, Дональде. Як ви сказали: будь-де й будь-коли», — написав президент США.

У відео, яке Байден опублікував у соцмережі X напередодні, він закликав Трампа прийняти запрошення на дебати.

Відео дня Читайте також:
На думку Лукана Вея, Джо Байден рішучіше допомагатиме Україні, якщо переможе на президентських виборах (Фото:REUTERS/Nathan Howard) Вибори в США. Політолог розповів, що перемога Байдена може змінити у війні РФ проти України

«Дональд Трамп програв мені двічі на дебатах у 2020 році, і відтоді він не на них не з’являвся. Тепер він поводиться так, ніби хоче знову зі мною дебатувати. Ну, зроби мені приємність, друже. Я навіть зроблю це двічі. Виберімо дати. Дональде, я чув, що ви вільні щосереди [кримінальний процес щодо Трампа не збирається у середу]», — сказав Байден.

Раніше NYT писала, що передвиборчий штаб Байдена надіслав листа до комісії з президентських дебатів. У листі Байден вперше погодився на дебати.

Як пише газета, у листі вперше викладені умови Байдена щодо проведення дебатів: президент США і його помічники хочуть, щоб дебати розпочалися набагато раніше, ніж це пропонує комісія з президентських дебатів. Також вони хочуть, щоб дебати відбулися у телевізійній студії з мікрофонами, які автоматично вимикаються, коли закінчується ліміт часу, відведений для кожного.

Байден і його помічники також пропонували, щоб на дебатах були присутні лише кандидати на пост президента. У листі також йдеться про те, що Байден відмовляється брати участь у дебатах, які організовує комісія з президентських дебатів.

Читайте також:
Джо Байден на вечері для кореспондентів ЗМІ у Білому домі порівняв Дональда Трампа з шестирічною дитиною (Фото:REUTERS/Tom Brenner) «Я змагаюся з 6-річною дитиною». Байден пожартував про Трампа

26 квітня Байден заявляв, що готовий піти на переговори з Трампом, але тоді не уточнював місце, час та умови.

14 квітня низка національних медіа США закликали Байдена та кандидата від республіканців Трампа провести дебати перед президентськими виборами. Окрім ABC, лист підписали CBS, CNN, NBC, FOX, The Associated Press та низка інших ЗМІ.

Президентські вибори у США 2024 — що відомо

6 березня стало відомо, що Трамп і Байден перемогли в кількох штатах на первинних виборах своїх партій у Супервівторок, що наближає їх до «матчу-реваншу» на загальних президентських виборах у листопаді.

13 березня Трамп і Байден на первинних виборах набрали достатню кількість делегатів, щоб стати кандидатами в президенти від своїх партій.

Читайте також:
Джо Байден і Дональд Трамп (Фото:Колаж NV / REUTERS/Elizabeth Frantz / Michael M. Santiago/Pool via REUTERS) Байден лідирує лише в одному із семи штатів, які визначать результати виборів — опитування Bloomberg

19 березня Байден і Трамп перемогли на первинних виборах у своїх партіях ще в кількох штатах.

Таким чином, найімовірніше, в листопаді Байден і Трамп знову протистоятимуть один одному.

У квітні президент США Джо Байден офіційно оголосив, що йде на другий термін і висуватиме свою кандидатуру на виборах 2024 року.

У листопаді 2022 року про свою кандидатуру на президентських виборах 2024 року оголосив лідер республіканців Дональд Трамп, проти якого в межах судового розгляду офіційно висунули обвинувачення у кримінальній справі.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі