Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні на 225 мільйонів доларів, повідомляє кореспондентка CNN Наташа Бертранд у п’ятницю, 7 червня.

Зазначається, що Байден офіційно оголосив про пакет зброї під час переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Парижі.

Зеленський подякував Байдену за допомогу, пише Бертранд.

Відео дня Читайте також: Американська зброя «змінює ситуацію» на полі бою в Україні — Салліван

Президент США також перепросив перед українським народом за затримку з ухваленням нового пакета військової допомоги в Конгресі на початку року, передає CNN. Байден запевнив, що США продовжать підтримку України.

Президенти зустрілися у Франції на полях церемоній з нагоди 80-річчя висадки в Нормандії. Білий дім раніше анонсував, що президенти проведуть щонайменше дві зустрічі протягом кількох днів: друга очікується на саміті G7, який відбудеться 13−15 червня в Італії.

6 червня видання Associated Press повідомило, що США планують надати Україні новий пакет військової допомоги на суму 225 мільйонів доларів. До нього увійдуть, зокрема, боєприпаси для HIMARS і артилерійські снаряди. За даними ЗМІ, озброєння з нового пакету Сили оборони зможуть використовувати для нанесення ударів по «загрозам всередині Росії».

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі