Армія РФ вдень у неділю, 19 травня, обстріляла Вовчанськ у Харківській області — один чоловік загинув, ще троє отримали поранення. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Яе зазначили у прокуратурі, російські окупанти вдарили по місту о 03:30, загинув 63-річний чоловік. Також поранення отримало троє чоловіків.

Харківська обласна прокуратура/Telegram Фото: Харківська обласна прокуратура/Telegram Харківська обласна прокуратура/Telegram Фото: Харківська обласна прокуратура/Telegram Харківська обласна прокуратура/Telegram Фото: Харківська обласна прокуратура/Telegram

Там додали, що у місті та населених пунктах Вовчанської громади знищено житлові будинки, лікарні та інші об'єкти цивільні інфраструктури.

Відео дня

У прокуратурі розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

Ситуація у Вовчанську

18 травня внаслідок обстрілу Вовчанська та села Українське Вовчанської громади загинула жінка, ще п’ятеро людей були поранені.

Вранці в Генштабі повідомили, що Сили оборони України проводять зачистки на півночі Вовчанська, що не дає окупантам можливості закріпитись.

Канал CNN повідомляв вранці 17 травня, що у Вовчанську кожна вулиця здається охопленою полум’ям, а обстріли не припиняються.

Читайте також:
Воєнний журналіст та фотограф Олесь Кромпляс висвітлює війну з 2014 року (Фото:Anna Putilina/Facebook) «Поліція збирає трупи». Відверта розмова з журналістом, який повернувся з Вовчанська — про евакуацію цивільних й шанси втримати місто

16 травня президент Володимир Зеленський заявив, що на напрямку Вовчанська вдалося «додати впевненості».

«Російські обстріли не припиняються, загрози є… Наші контрударні дії тривають — тривають і в інших районах у прикордонні Харківщини. І наших результатів у відбитті штурмів, у знищенні окупанта має стати більше», — сказав президент.

Також 16 травня повідомлялося, що російські окупанти обстріляли село у Вовчанській громаді Харківської області касетними боєприпасами, внаслідок чого постраждали двоє медиків, двоє водіїв й начальник Вовчанської міської військової адміністрації.

Крім того, в цей день міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що у Вовчанську російські військові беруть у полон цивільних і вже стало відомо про перші розстріли окупантами українських мирних жителів. Зокрема, один із мешканців Вовчанська намагався втекти, відмовився виконувати команди загарбників — росіяни його вбили.

Також стало відомо, що 16 травня під обстріл російських окупантів у Вовчанську потрапив автомобіль з цивільними мешканцями міста, внаслідок чого загинули двоє людей і ще двоє були поранені.

17 травня повідомлялося, що у Вовчанську неподалік місцевої лікарні російські військові розстріляли чоловіка з інвалідністю та кинули його у візку посеред розбитої вулиці.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі