Російські окупанти обстріляли село у Вовчанській громаді Харківської області касетними боєприпасами вдень у четвер, 16 травня. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами Синєгубова, поранення отримали пʼятеро людей. Серед них двоє медиків, двоє водіїв й начальник Вовчанської міської військової адміністрації.

«Посеред білого дня, коли від обстрілів рятуються десятки людей, працюють волонтери та цивільні екстрені служби», — додав Синєгубов.

Відео дня Читайте також:
Український військовослужбовець поблизу міста Вовчанськ на Харківщині, Україна, 12 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy) NYT: Обороняючись на півночі Харківщини, Україна стикається з тиском по всій лінії фронту

Наступ Росії в Харківській області — що відомо

10 травня о п’ятій ранку російські окупанти намагалися прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це офіційно заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Він також оголосив, що Україна перекине сили на Харківський напрямок.

12 травня в DeepState повідомили, що росіяни окупували кілька сіл у прикордонних районах Харківщини.

У ніч на 13 квітня Генштаб ЗСУ зазначив, що в районі міста Вовчанськ росіяни мають тактичні успіхи, а загалом ситуація на Харківському напрямку залишається складною.

Інститут вивчення війни вважає, що наступ на Вовчанськ і спроба оточити місто є пріоритетною метою РФ.

15 травня президент України Володимир Зеленський зазначив, що ситуацію на Харківському напрямку вдалося частково стабілізувати. Водночас, за даними ISW, російські війська просунулися щонайбільше на 8 км від кордону у Харківській області.

16 травня Зеленський приїхав у Харків і провів нараду щодо питань безпеки. Глава МВС України Ігор Клименко повідомив про перші випадки полону і страти мирних жителів окупантами у Вовчанську.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі