Армія Ізраїлю ліквідувала чотирьох бойовиків ХАМАС

Під час нічної операції поблизу міста Тулькарм на Західному березі Йордану, сили оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) ліквідували п’ятьох палестинців, більшість із яких належали до збройного угруповання ХАМАС.

Про це пише Reuters.

Четверо вбитих у селі Дейр-аль-Гусун були членами збройного загону ХАМАС Аль-Кассам. Палестинське міністерство охорони здоров’я повідомило, що тіла цих чотирьох осіб забрали ізраїльські військові, тоді як тіло п’ятого загиблого було настільки пошкоджено, що його ідентифікація виявилася неможливою.

Читайте також:
Ізраїль заявив про ліквідацію командира служби внутрішньої безпеки ХАМАС (Фото:REUTERS/Amir Cohen) Ізраїль і ХАМАС можуть домовитися про припинення вогню найближчими днями — CNN

У межах операції, що тривала понад 12 годин, ізраїльські сили також зруйнували двоповерховий будинок за допомогою бульдозера.

Ізраїльське військове командування підтвердило факт загибелі людей і уточнило, що під час операції дістав поранення офіцер ізраїльського спецпідрозділу, задіяного в боротьбі з осередком ХАМАС, відповідальним за низку стрілецьких атак і вибухів.

Відео дня

ЦАХАЛ звинувачує ХАМАС у вбивстві резервіста і пораненні поліцейського під час атаки в листопаді минулого року, а також у вибуху автомобіля у квітні, що призвів до поранень двох ізраїльтян, включно з одним військовослужбовцем.

Читайте також:
Палестинці оглядають зруйновані житлові будинки після того, як ізраїльські військові вивели більшу частину своїх сухопутних військ з південної частини сектора Гази, Хан-Юніс, 7 квітня 2024 року (Фото:REUTERS/Ahmed Zakot) «Позитивна атмосфера». ХАМАС не бачить «жодних серйозних проблем» з ізраїльською пропозицією перемир’я в Газі — ЗМІ

Суботня операція біля Тулькарма стала останньою в серії сутичок на Західному березі Йордану між ізраїльськими військами і палестинцями, що загострилися після атаки ХАМАСу на Ізраїль у жовтні минулого року.

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі