Автор: Ольга Духніч

Політична система в США — це один із театрів конфлікту у війні, яку веде російський диктатор Володимир Путін проти Заходу, і його надихають ідеї Володимира Леніна та Авраама Лінкольна. Про це в інтерв'ю NV сказав колишній головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі, екскандидат у президенти США Веслі Кларк.

На його думку, політична криза у Штатах до певної міри спровокована Росією і зараз зовнішній вплив на події в Америці посилюється.

«Думаю, що Путін наслідує традиції і спадщину попередніх радянських лідерів, які, починаючи з Володимира Леніна, розуміли, що комунізм у Радянському Союзі можна захистити, тільки якщо підірвати сусідні країни і їхній політичний лад. Тому Ленін створив у 1922 році Комуністичний Інтернаціонал і почав підривати уряд у Веймарській Республіці. Комуністична партія поширилася у Сполучених Штатах і по всьому світу», — сказав він.

Відео дня

Під час холодної війни можливості російських комуністів були обмежені, бо «було важко достукатися до звичайних людей». Але розвиток соціальних мереж розв’язав руки нинішнім кремлівським ватажкам, вважає військовий і політик.

Читайте також:
Росія (Фото:Максим Шеметов / Reuters) Росія не хоче прямого військового конфлікту із США та НАТО, однак проводитиме «асиметричну діяльність» — американська розвідка

«Сьогодні боти та інформаційні фейки спотворюють американську політичну систему. А темні гроші грають в американській політичній виборчій системі. Бо, щоб отримати доступ та вплив на медіа у Сполучених Штатах, ви повинні заплатити. Отже ці два чинники — темні гроші, частина яких надходить із Росії і спрямовується через різні консалтингові компанії, бізнеси тощо в американську політичну систему, і вливання дезінформації — роблять політичну систему Сполучених Штатів осередком конфлікту», — зазначив Кларк.

Він нагадав фразу 16-го президента США Авраама Лінкольна, який 150 років тому під час Громадянської війни сказав, що Сполучені Штати можуть бути переможені лише тоді, коли самі себе переможуть. «Путін зрозумів це і наполегливо над цим працює», — додав Веслі Кларк.

Повне інтерв'ю з Веслі Кларком вийшло в друкованому журналі NV № 2 у квітні, придбати журнал можна за посиланням.

Читати далі