Павло Клімкін

Павло Клімкін

Ексміністр закордонних справ України, співзасновник Центру національної стійкості та розвитку

Як на мене, це те, що наші американські друзі та партнери називають game-changer — фундаментальна зміна обставин і фундаментальна зміна ухвалення рішень

США дозволили нам бити американською зброєю по території Росії — це дуже важливо. Це не те, що нам би хотілось, у сенсі того, що ми можемо, використовуючи американську та західну зброю. Але ми знаємо, що рішення ухвалюються поступово, а не за принципом — все або нічого. А наша ментальність під час війни саме така.

Відео дня

Однак, крига скресла. Це одна з найважливіших червоних ліній, яка завжди була в американців і ніяк не рухалася впродовж двох років. Те, що є певні обмеження — і географічні, і за типами зброї, за типами ситуації, необхідність ухвалювати рішення на основі цього, — звісно, це заважає. Нам хотілось би це перестрибнути. Та я згадую, як на початку війни хтось говорив про шоломи, а хтось — про це. Це квантовий стрибок.

Це одна з найважливіших червоних ліній, яка є в головах американців, — дозвіл бити по російській території, хоч і з певними обмеженнями. І, як на мене, це те, що наші американські друзі та партнери називають game-changer — фундаментальна зміна обставин і фундаментальна зміна ухвалення рішень.

Читати далі