Автор: Анастасія Печенюк

Китайська місія Chang’e 6 вивчає місця посадки на зворотному боці Місяця на предмет доступності. Зонд спробує приземлитися 2 червня.

Chang’e 6, імовірно, планує приземлитися в неділю, 2 червня (за пекінським часом). Потім місія витратить три дні на вивчення району посадки і збір зразків. Місце посадки Chang’e 6 розташоване в басейні Південний полюс — Ейткен, який є найбільшим відомим кратером на Місяці і розташований на півдні зворотного боку, який не бачать земляни, пише Space.com.

Відео дня

Після цього, за планом, китайський модуль зі зразками вилетить із Місяця на місячну орбіту для зустрічі і стикування з місячним орбітальним компонентом місії.

Зібрані зразки мають бути передані в модуль повернення на Землю. Якщо все піде за планом, зразки всередині капсули для повернення приземляться 25 червня.

Читайте також:
Chang’e-6 успішно вийшов на орбіту Місяця (Фото:CAST) Неочікуваний гість. Китай разом з зондом відправив на Місяць загадковий апарат

Потім отримані зразки будуть передані в лабораторію в Пекіні для дослідження. Як повідомив Джеймс Хед з Університету Брауна в Род-Айленді, який співпрацює з китайською командою, після вивчення в Пекіні Китайське національне космічне управління (CNSA) надасть зразки для аналізу ширшій науковій спільноті.

Нагадаємо, місія Chang’e 6 стартувала 3 травня. Апарат вийшов на місячну орбіту приблизно через п’ять днів. Профіль місії Chang’e 6 по суті ідентичний профілю попередньої місії Chang’e 5. Ця місія, проведена наприкінці 2020 року, врешті-решт повернула на Землю 1731 грам місячного матеріалу з вулканічного комплексу північно-західній стороні Місяця.

Читати далі