Індустрія догляду не зупиняється на своїх досягненнях, тому постійно пропонує безліч нових цікавих засобів. Одним із недооцінених варіантів вважаються сироватки, які, на жаль, багато жінок ігнорують. Втім насправді такі засоби мають численні переваги. Головне — обрати оптимальний варіант відповідно до індивідуальних побажань та проблем зі шкірою. Ми зібрали шість основних переваг використання сироваток, які, на нашу думку, варті уваги. Сподіваємося, ці поради дадуть вам можливість переглянути свій щоденний догляд та обов’язково включити корисний засіб до б’юті-рутини.

Сироватки — засоби, які швидко всотуються

Сироватки мають легку текстуру, яка пришвидшує процес всотування шкірою. Рецептура засобу набагато легша за зволожуючий крем. Завдяки цій властивості, а також активним інгредієнтам, що входять до її складу, сироватка працює на молекулярному рівні, покращуючи структуру шкіри та забезпечуючи дійсно помітні результати.

Крім того, засіб має немасткий фініш, що дозволяє уникнути відчуття важкості або жирності на шкірі. Таким чином сироватку можна використовувати як підготовчу основу для нанесення макіяжу або інших засобів для догляду за шкірою (наприклад, кремів).

Заспокоєння та живлення шкіри

Оскільки засіб має легку консистенцію, він здатний глибоко всотуватись у найглибші шари шкіри, забезпечуючи оптимальний догляд. Зазвичай сироватки містять у складі активні інгредієнти, здатні розв’язати ключові проблеми з епідермісом. Наприклад, антивікові засоби містять у складі ретинол або бакучіол, які допомагають ефективно протидіяти ознакам старіння, покращуючи пружність та еластичність шкіри. Якщо ви оберете спеціальні засоби для освітлення шкіри, то в їх складі будуть міститися антиоксиданти та інгредієнти, які ефективно боротимуться з пігментом та покращать тон шкіри.

Зволоження шкіри

Будь-який тип шкіри потребує інтенсивного зволоження, який забезпечується підтримкою водного балансу організму, а також використанням спеціальних засобів догляду. Одним з найефективніших варіантів вважається сироватка, яка містить у складі гіалуронову кислоту. Цей активний інгредієнт забезпечує не просто зволоження шкіри, але й надійне утримання вологи у найглибших її шарах, що зберігає м’якість та гладкість епідермісу. Ідеальне рішення — використовувати таку сироватку разом зі зволожуючим кремом. Це подвоїть ефективність обох засобів та подарує дійсно чудовий результат. Ваша шкіра не тільки виглядатиме здоровою, але й матиме сяючий вигляд.

Протидія появі шрамів та пігментації

Красивий колір шкіри та її приємна текстура — важливі характеристики. Втім не менше значення має протидія шрамам, пігментації та почервонінням, адже ці фактори можуть псувати загальну красу. З задачею протидії чудово впораються правильно підібрані сироватки. Такі засоби здатні ефективно розв’язувати проблему, відновлюючи старі клітини, а також допомагаючи розвивати нові.

Секрет такої дії полягає у складі та способу дії сироваток. Оскільки вони здатні глибоко проникати в шкіру, вони сприяють регенерації тканин та зменшенню запалень. Найефективнішу дію мають ретинол, вітамін С, гіалуронова кислота та інші інгредієнти, які стимулюють синтез колагену та сприяють відновленню захисного бар’єру шкіри. Завдяки регулярному використанню засобів суттєво пом’якшуються зовнішні прояви шрамів від акне, пігментні плями тощо.

Мінімізація висипів та захист від вільних радикалів

Якщо засоби містять у своєму складі антиоксиданти (вітамін С та Е), то вони здатні нейтралізувати вільні радикали, які призводять до появи висипів та старіння шкіри. У випадках, якщо ви шукаєте ефективній засіб для протидії висипам та запаленням, варто обирати ті сироватки, що містять ніацинамід та антибактеріальні інгредієнти. Такі засоби здатні заспокоїти шкіру, зменшити запалення та оптимально збалансувати стан шкіри.

Також власницям жирного типу шкіри рекомендовано використовувати засоби для звуження пор, щоб зменшити ймовірність появи запалень. Оптимальне рішення — сироватка, що моментально звужує пори від Zein Obagi, яка миттєво проникає у глибокі шари дерми та має високу ефективність.

Протидія ознакам старіння

Якщо ваша шкіра досить тьмяна та має перші зморшки, дуже важливо забезпечити оптимальний догляд, який здатний протидіяти появі перших ознак старіння. Одним з найефективніших засобів є використання антивікових сироваток, які розгладжують тонкі лінії та зморшки, а також допомагають відновити втрачений блиск, пружність та еластичність шкіри.

Чудово зарекомендувала себе у використанні сироватка для обличчя з факторами росту від Zein Obagi, яка активізує вироблення колагену та інтенсивно насичує шкіру корисними компонентами, що посилюють її захисний бар’єр.