Олена Зубченко

Олена Зубченко

Заступниця голови правління Sense Bank

Нещодавно заступниця міністра Анна Гвоздяр заявила, що уряд готує дві програми кредитування для підприємств ВПК: одна для крупного бізнесу, інша — для малого та середнього. Остання буде розроблена за прикладом програми «Доступні кредити 5−7−9%».

Вітчизняний оборонно-промисловий комплекс продовжує розвиватись. На сьогодні, за словами міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, на ринку ВПК працюють понад 500 компаній, 400 з яких — приватні, та більш ніж 300 тисяч співробітників. І це й не дивно, зважаючи на ті умови, в яких опинилась Україна. Та як і будь-яка інша галузь — ця теж потребує державного стимулювання та фінансування, адже ринок ВПК надзвичайно чутливий та дуже дотичний до держави та державної політики.

Відео дня Інфографіка: Sense bank

Можливим інструментом розв’язання проблеми фінансування представників малого та середнього бізнесу оборонно-промислового спрямування можуть стати пільгові кредити за прикладом «Доступні кредити 5−7−9%». Подібна програма стала б надзвичайно затребуваною. Власне сама суть програми «5−7−9%» — це підтримка тих сфер економіки, які потребують державного сприяння, адже зниження відсоткової ставки до рівня 5%, 7% чи навіть 9% відбувається за державний кошт.

Читати далі